Загаситоцрвена, боја вина, труле вишње или burgundy боја је којој се често враћамо почетком јесени – она увијек пронађе своје мјесто у интеријерима, на модним артиклима, а пожељна је и као дио маке упа и маникира.Боја вина, истовремено топла и драматична, заводљива и елегантна, безвремена је краљица јесење и зимске сезоне. Мистерија и свестраност карактеристични за боју црног вина и остале боје драгог камења чини их једнако привлачнима и обавезним одабиром унутар женског ормара.

Смеђи тон доноси јој повезаност са земљаним тоновима и топлину, док јој црвена боја даје драматичност и софистицираност. Управо због споја тих опречних вриједности смеђе и црвене, боја вина слаже се с већином боја, што даје простор за експериментисање унутар јесење и зимске гардеробе.Симпатије многих побрала је чињеницом да се лако комбинује и подиже сваку одјевну комбинацију, јер се њен загасит тон дивно уклапа као модни додатак, а класичан и цхиц лоок могуће је постићи с тек неколико црвенкастих детаља.

Такође, посљедњих сезона ова нијанса била је омиљена на хлачама, капутима, плетивима, а судећи по стреет стyле извјештајима, и у овој сезони нас очекује сличан модни сценарио.

Комбиновање

Монохроматске комбинације

Уколико се одлучите за монохроматску комбинацију у овој луксузној боји, нећете погријешити. Осјећаћете се угодно, а и оставићете добар утисак гдје год се појавите.

Неутралне боје

Спојена у комбинацију с комадима неутралне боје најбоље долази до изражаја. Хлаче у овој боји комбинујте с блејзером у нуде нијансама или додајте детаље у земљаним тоновима.

Модни додаци

Уколико се желите окушати у креирању комбинација у овој боји, али још нисте сигурни како и да ли ће вам се слагати са остатком ормара, почните са аксесоарима. Ципеле и торба у боји вина су одлични јесењи комади за експериментисање с овом нијансом.

Комбинације са свијетлим бојама

Уколико сте заљубљеница у свијетле боје током јесени, пробајте комбиновати боју вина са свијетлоплавом. Изненадићете се како добро ове двије боје иду заједно.

Izvor Glas Srpske