Како се пише у америчким медијима, некадашњи српски кошаркаш Владе Дивац, могао би да добије отказ у Сакраменто Кингсима. НБА инсајдери Сем Емик и Шемс Чаранија су за Атлетик објаснили ситуацију у Сакраменто Кингсима, пошто постоји шанса да Владе Дивац више не буде њихов генерални менаџер. Кажу да се Дивцу смучило колико слуша приче да је пропустио Луку Дончића на НБА драфту 2018. године, пошто је тада одлучио да са друге позиције изабере крилног центра Марвина Беглија. Марвин Бегли је ове сезоне одиграо само 13 утакмица због проблема с повредама и није познато хоће ли се враћати на паркет до краја сезоне, док је Лука Дончић пропустио протеклих седам утакмица због повреде скочног зглоба и играће за Далас против Сакрамента.

Како у даљем тексту стоји, у посљедњих неколико мјесеци је у пријестоници Калифорније било турбуленција, а одлуку о отпуштању Дивца донијеће власник тима Вивек Ранадив. Фрустрације у Кингсима постоје и то је потврђено двојици поменутих новинара, који тврде да је Вивек незадовољан и генералним менаџером и његовим сарадницима, али и тренером Луком Волтоном и његовим сарадницима. Кажу да постоје групна дописивања између Вивека и двије поменуте групе запослених и да је власник Кингса био врло незадовољан због резултата његовог тима и да су Дивац, Волтон, Стојаковић и остали врло свјесни тога. Вивек је, према њиховим изворима, био незадовољан скаутингом Кингса и посебно га је занимало због чега Дончић није био изабран, иако је био редовно праћен и с њим је читава породица Ранадив ишла на вечеру.

Дивац, Вилијамс и Стојаковић били су импресионирани Беглијевим талентом, али и забринути да би Дончић успорио развој Диерона Фокса, који је савршен тандем са Беглијем и планирани су да носе Кингсе у годинама које долазе. Ипак, послије свега нема јасних назнака да ли ће бити неких промјена у стручном штабу или у канцеларијама, али је истина да одређене тензије постоје и поставља се питање да ли ће и даље вјеровати Дивцу и његовим сарадницима или ће поново да реконструише “фронт офис”. Вивек Ранадив није желио да коментарише ове наводе, а Сакраменто Кингси су имали кратко саопштење.

“Разумијемо навијаче и њихове фрустрације и јасно нам је да нам сезона не иде по плану, али вриједно радимо како бисмо напредовали. Вјерујемо Влади Дивцу и знамо да је он прави човјек за Кингсе и да може од Кингса да направи побједнички тим и да обрадује град и навијаче”, кажу Сакраменто Кингси. Прошле године су људи углавном ћутали због добрих резултата, али ове године се поново јављају бивши запослени и мањински власници који су забринути због броја повреда њихових играча, али ипак, питаће се Вивек.

Izvor Glas Srpske