ФРАНЦУСКИ гигант “Рено” поново има великог разлога за понос.Још једном је, аутомобил припремљен у “Рено спорт” одељењу,поставио рекорд на легендарној стази Нирбургринг!Hови Mегане “R.S трофи-Р” је нови господар брзина легендарног “Зеленог пакла”! Као и његови легендарни претходници, и нови модел је поставио рекорд стазе у класи серијских аутомобила са предњим погоном. .” Ренаулт МЕГАНЕ Р.С. ТРОПХY-Р”, располаже снагом од 300 КС,а већу брзину дугује и смањењу масе (до 130 кг), захватима на аеродинамици и радикалним изменама шасије за боље приањање у опдмносу на претходни модел.Ова стрела на точковима у продају креће пре краја 2019. као ексклузивна ограничена серија која ће се произвести у само неколико стотина комада.”Рено спорт” је изградио снажну везу са неким од најпознатијих произвођача специјализованих у својим подручјима: “Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Hlins i Sabelt”.

Бржи од ока, муњевит попут стреле одапете из велшког лука, нови “меган РС трофи – Р” поставио је рекордно време круга “Nordschleifea” од 7:40,100 минута односно,7:45,389 минута (за службено време) за дужину целог круга од 20.832 км!Овај мишићави лепотан ће први пут пред јавност званично изаћи 24. маја у Монте Карлу, у склопу трке Формуле 1 за ВН Монака која се одржава 24. маја.За командама овог аутомобила биће два мајстора из света брзина који сада бране боје француског тима у Формули 1, Аустралијанац даниел Рикјардо и Немац Нико Хулкенберг.У складу са традицијом “Рено спорта”, аутомобил нове генерације, рекосмо, врхунске перформансе не дугује само сировој снази. Наиме, његов мотор је идентичан мотору снаге 300 КС који покреће “Megane R.S. Trophy”, представљен почетком 2019. Ова машина са ознаком “Р” развијена је као тркачки аутомобил у врло кратком времену. Иза њега стоји мала, предана екипа која се фокусирала на три подручја: највећем могућем смањењу масе (до 130 кг у односу на “Megane R.S. Trophy” без додатне опреме), изменама на аеродинамици, радикалним захватима на осовинама.

Резултат одузима дах: Нови рекорд за серијске аутомобиле са предњим погоном на стази Nordschleife!Прича о “Мегану Р.С”. и “Рингу” траје већ више од 10 година. Започела је 2008. првим рекордом у категорији серијских аутомобила са предњим погоном: “Megane R.S. R26.R” круг око стазе тада је превезаоо је за 8 минута и 17 секунди. Овај рекорд је 2011. срушила друга генерација “Megane-a R.S. Trophy”, за чијим је управљачем био Лаурент Хургон (8:07,97). Три године касније, први пут је пробијена магична граница од 8,0 минута. “Megane III R.S. Trophy-R” стазу је прешао за 7:54,36.Најновије чудо из Реноове радионице у продају стиже до краја 2019. као ексклузивна ограничена серија која ће се производити у неколико стотина примерака.До ове године, већина времена кругова и до сада неслужбених рекорда забележена је за дужину стазе од 20,600 км (почетак мерења времена круга на крају стартно-циљне позиције Нордсцхлеифеа у тачки Т13, крај мерења времена на почетку стартно-циљне позиције у тачки Т13). Од 2019. службена дужина круга стазе Нрбургринг је 20,832 км за цео круг Nordschleifea са почетком и завршетком мерења времена круга на стартно-циљној позицији стазе. У том контексту, време које је остварио Мегане Р.С. Тропхy-Р сврстава се у класу компактних аутомобила (само хомологована серијска возила без модификација).

Izvor Novosti