Ide leto i svi se spremamo za to da dovedemo liniju do savršenstva, a neke male navike nam mogu u tome pomoći.Tanak struk je sve što želimo, a nekad nam se čini nedostižnim i iziskuje mukotrpan rad.Istovremeno, ako skinete određeni broj kilograma, ne samo da ćete izgledati onako kako želite, već ćete se i osećati bolje i zdravije.

Učinićete dobro organizmu i pomoći u sprečavanju nastanka različitih bolesti srca ili dijabetesa.Postoji nekoliko zdravih životnih navika koje će vam pomoći da smanjite struk čak za 5 centimetara za dve nedelje.

1. Počnite rano svoj dan

Ne izležavajte se dugo u krevetu i trudite se da ustanete što ranije, time ćete ubrzati i metabolizam. Jedna studija je pokazala da osobe koje spavaju duže, unesu 250 kalorija više od onih koji ustaju ranije.

2. Jedite bobičasto voće

Umesto da uživate u svakodnevnim slatkišima i unosite veštački šećer u organizam, svako jutro započnite bobicama. Uzmite borovnice, maline, kupine i posmatrajte kako se vaša linija menja.

3. Unesite vlakna u ishranu

Ubrzano tope masti sa stomaka, tako da što više vlakana u ishrani, to bolje.

4. Izbacite kečap

Kečap je preukusan i svi ga volimo, ali je isto tako prepun šećera i smrt za vašu dobru liniju. Uvrstite malo više svežeg paradajza u svakodnevni jelovnik umesto kečapa.

5. Uzimajte više belog luka

Beli luk je inače čest dodatak hrani, ali znamo da nismo uvek u mogućnosti da ga opušteno jedemo. Studija je pokazala da ljudi koji jedu beli luk uz obroke, imaju veće šanse da smršaju neo ovi što jedu masnu hranu bez ikakvog dodatka.

6. Jedite ribu

Osim što je zdrava i neophodna organizmu, riba sadrži manje kalorija od ostalog mesa i samim tim neće vas gojiti.

7. Unesite više kalcijuma

Mleko i mlečni proizvodi su neophodni organizmu, naročito za zdravlje kostiju, a unos kalcijuma pomaže i u održavanju linije, te se masnoće neće zadržavati na stomaku.

Izvor Glossy