Aktuelni album Zdravka Čolića “Ono malo sreće” u izdanju dve najveće diskografske kuće u regionu PGP RTS i Croatia Recordsnajprodavaniji je album nedelje na teritoriji Hrvatske prema službenim podacima HDU- Hrvatske diskografske udruge! 

Album čiji su izlazak nagovestili singlovi “Mala”, “Šljive su rodile” i “Kuća puna naroda” još je jedno vredno diskografsko izdanje s pesmama koje potpisuju značajni regionalni autori: Momčilo Bajagić Bajaga, Zlatan Stipišić Gibonni, Zlatan Fazlić, Antonija Šola, Sandra Sagena, Damir Arslanagić, Maya Sar i Miroslav Rus, a za čiju produkciju se pobrinuo Čolićev stalni saradnik, Nikša Bratoš.

Stojim iza svakog albuma, a činjenica da se on i dobro prodaje, veseli još više. Na ovom albumu imamo 11 odličnih pesama koje potpisuju vrsni autori, ali imamo i pesmu koju smo dobili mailom od autora Aleksandra Sretenovića koga uopšte nismo znali, niti smo ga još upoznali. Njegova pesma “Ničeg nije bilo između nas” nam se sviela i to je ono čime se rukovodimo. Biramo dobru pesmu. Upravo zato nas i veseli kad se naš odabir poklopi i s onim što publika prepozna. S Čolićem sarađujem već duže vreme i važno je da znamo što možemo očekivati jedan od drugog. Imamo, rekao bih onaj sarajevski način rada, kad malo radimo pa malo pričamo i tako intenzivno 3-4 dana, a onda napravimo malu pauzu dok se ne slegnu utisci i možda rode neke nove ideje, objasnio je jedan od najnagrađivanijih muzickih producenta i aranžera, Nikša Bratoš.

Poseban doprinos albumu dali su i vrhunski gosti: Theodosii SpassovMatija Dedić, Dejan Petrović Big Band i Aleksandar Banjac. Video spotovi “Mala” i “Šljive su rodile” već je pregledalo preko 2 miliona YouTube korisnika, a mnoge pesme poput “Kuća puna naroda”, koju potpisuje Gibonni “Tebe čuvam za kraj”, autora Miroslava Rusa na putu su da postanu deo legendarnih Čolićevih balada.

U mom radu s najvećima, Tošom, Bebekom, Crvenom jabukom, Tonijem, nedostajao je Čola. Sad mi se i ta želja ispunila, a kako stvari stoje pesma koju smo zajedno napravili, na moju veliku radost, pronalazi put do publike na najjače, istakao je Miroslav Rus.

Novi album “Ono malo sreće” po ko zna koji put će potvrditi status Zdravka Čolića kao miljenika publike i čarobnjaka iz čije muzicke radionice nastaju večni hitovi, bezvremenske pesme koje će pratiti dugi i glasni aplauzi.