Alek Boldvin će nastaviti da snima film Rust u januaru 2023. godine nakon što je postigao povjerljivu nagodbu sa suprugom ubijene snimateljke Haline Hačins, piše Daily Mail.Metju Hačins će biti izvršni producent filma i rekao je da su se on, producenti i Boldvin složili da je smrt njegove supruge bila “strašna nesreća”.”Postigli smo nagodbu, koja podliježe sudskom odobrenju, za našu nepravednu smrt protiv producenata filma ‘Rust’, uključujući Aleka Boldvina i Rust Movie Productions, LLC. Kao dio tog poravnanja, naš slučaj će biti odbačen”, objavio je jutros Metju Hačins i dodao:

“Snimanje filma ‘Rust’, za koji ću sada biti izvršni producent, nastaviće se sa svim prvobitnim glavnim igračima u januaru 2023. godine. Nemam interesa da se upuštam u optužbe ili pripisivanje krivice (producentima ili Boldvinu). Svi vjerujemo da je smrt Haline bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i zajednica oko poslova zabave okupili da odaju počast Halini i njenom posljednjem radu”, naveo je Hačins.

Podsjetimo, Halina Hačins je ubijena kada je Alek Boldvin pucao na setu filma “Rust”, pritom ne znajući da se u pištolju nalazi pravi metak.Kompanija “Rust Movie Productions, LLC”, preko svog advokata Meline Spadone, izjavila je: “Drago nam je što su se strane okupile kako bi riješile ovu stvar, što, podložno sudskom odobrenju, označava važan korak napred u slavljenju Halininog života i odavanju počasti njenom radu.”

Reditelj filma “Rust” Džoel Souza odao je priznanje talentu i kreativnosti Haline Hačins  – i rekao da je odluka da nastavi da radi na filmu za njeno naslijeđe “gorko-slatka”.”Svaki moj trud na ovom filmu biće posvećen odavanju počasti Halininom naslijeđu i da je učini ponosnom. Privilegija je da se ovo završi u njeno ime”, rekao je Souza.

Advokat Aleka Boldvina, Luk Nikas iz Kvin Emanuela, dodao je: “Tokom ovog teškog procesa, svi su zadržali specifičnu želju da urade ono što je najbolje za Halininog sina. Zahvalni smo svima koji su doprinijeli rješavanju ove tragične i bolne situacije”, prenosi Telegraf.

Izvor Nezavisne