U okviru velike turneje Darka Rundeka „Apocalypso Now“ s limitiranim brojem gradova, čast je pripala i Sarajevu, odnosno KUĆI MUZIKE I ZABAVE panta rhei d.o.o. da u Domu mladih ugosti Darka Rundeka na samom kraju uspješne turneje u subotu 10. februara s početkom u 21h.

Jedan od najboljih i najcjenjenijih rock autora regije, Darko Rundek koji je vodio iznimno popularan bend Haustor dolazi u Sarajevo u sklopu velike turneje „Apocalypso Now“ pokrenute u znak 20 godina od objave prvog Darkovog solo albuma >>Apokalipso<<.

Jedna od najatraktivnijih domaćih turneja u 2017. godini započela je 15. 6. koncertom na stadionu Tašmajdan u Beogradu, a četiri dana poslije nastavljena je izvedbom u okviru zagrebačkog festivala IN Music.

Apsolutni rekord drži nastup na beogradskom Beer Festu 19.8. održan pred 80.000 fanova. Ovaj uspješan tour produkcijski je zaokružen muzičko scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom Hrvoslave Brkušić, kostimima Olivera Jularića, svjetlosnim efektima Dalibora Radića u režiji Sande Hržić, namijenjen velikim scenama.

On predstavlja svu intimnost, ljepotu i raskoš Rundekove muzike i poetike, koja je postala dijelom života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola stoljeća.

 

T