Apple počinje s prodajom novih slušalica AirPods Max koje će koštati 549 dolara. Američka kompanija ovim proizvodom, koji je skuplji od pojedinih njenih mobitela i tableta, želi povećati svoju prodaju u blagdanskim danima.Jednim punjenjem baterije AirPods Max će biti moguće koristiti 20 sati. Iz Applea su najavili da će isporuke ovih slušalica kupcima početi u utorak, 15. decembra, a izgledno je da će trajati nekoliko sedmica.

Riječ je o slušalicama vrhunskog zvuka kojima Apple konkuriše i Boseu. Međutim, ovaj proizvod je skuplji od Appleovog iPhonea, iPada i njihovog pametnog sata.Objavili su da će cijene njihovog osnovnog modela AirPodsa i AirPodsa Pro ostati iste – 159 odnosno 249 dolara.U posljednjem kvartalu ove godine porasla je prodaja Appleove dodatne opreme kao što su slušalice. Međutim, prihodi od prodaje IPhonea su manji za 20,7 posto, što je najveće kvartalno smanjenje u dvije godine.

Prodaja dodatne opreme u ovoj godini je porasla za 16 posto tj. na 58,3 milijarde dolara, dok je prodaja iPhonea pala za tri posto tj. na 137,8 milijardi dolara.Najavili su i uslugu Apple Fitness Plus koja će mjesečno koštati 10 dolara mjesečno, a koja će biti predstavljena 14. decembra, prenosi agencija Reuters.

Izvor Klix.ba