Kamere su, kako tvrde, najbolje do sada. iPhone je prvi put dobio širokougaonu stražnju kameru i “običnu” kameru od 12 megapiksela. Procesor i sočiva omogućavaju odlične fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog noćnog moda.Videi će se moći snimati u 4K rezoluciji, a uz pomoć širokougaonih sočiva u kadru će se moći naći gotovo sve što poželite. Tu su i opcije nove generacije HDR-a, usporenog snimka kao i time-lapse opcije. Kako se ističe, iPhone 11 kreira najkvalitetnije videe u svijetu smartphonea.

 Treća kamera, ona naprednjem dijelu uređaja osnažena je sa 7 megapiskela, a može izvesti 4K videe te usporene videe za vaše selfije.iPhone osnažen procesorom A13 Bionic, psoljednjim krikom tehnologije iz laboratorije Applea. kompanija tvrdi d aje A13 najbrži procesor u nekom smartphoneu ikada.

Baterija u novom iPhoneu obogaćena je dodatnom energijom koja se može izmjeriti kao dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR. Cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.
Apple ne bi bio Apple da nisu ponudili i drugu verziju uređaja koju su ove godine nazvali “Pro”. Riječ je o, kako se tvrdi, najbržem i najboljem Appleovom pametnom telefonu ikada. Bit će dostupan u dvije veličine – 5,8-inčni Pro i 6,5-inčni Pro Max.

Ono što, pored veličine, krasi ove napredne uređaje jeste trostruka stražnja kamera za još bolje rezultate prilikom kreiranja fotografija i videa. Što se tiče baterije, ona je za četiri do pet sati bolja od baterije dostupne na iPhoneu Xs.Dostupne stražnje kamere su obična od 12 megapiskela, širokougaona i kamera sposobna za uvećavanje, takozvana telefoto kamera. kako je istaknuto, iPhone 11 Pro i njegov veći brat Max hvataju scene kreirajući jednu fotografiju spajanjem devet fotografija.iPhone 11 Pro i Pro Max dolaze u bojama kao što su crna, siva, zelena, siva i zlatna. Uređaji će biti dostupni za kupovinu od 30. septembra, a iPhone 11 Pro i Pro Max koštat će 999 i 1.099 dolara.

Izvor Klix.ba