Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine odigrali su sinoc u Louvainu neriješeno 0:0 sa Belgijom u svom drugom meču kvalifikacija za Euro 2021.Prvi su zaprijetili izabranici Vinka Marinovića. Zinedin Mustedanagić je dobro šutirao u 13′ sa preko dvadeset metara, ali je Mile Svilar na golu Belgije zaustavio taj udarac. Isti igrač je imao sličan pokušaj i u 20′, a lopta je ovaj put završila pored gola.Belgijanci su uzvratili u 21 minuti. Aleksis Selemaekers je izveo korner, a Tibo De Smet sa peterca loptu šalje pored gola.

Nakon toga su i Belgijanci prijetili sa distance. Prvo je Frančesko Antonući u 25. minuti bio neprecizan iz slobodnog udarca, dok je Selemaekers u 30. minuti pogodio stativu.I Francis Amuzu je u 38. minuti pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla iznad prečke.Amuzu je zaprijetio i u 50. minuti iz povoljne pozicije, no još jednom nije bio precizan.Golman Belgije Svilar je u 65. minuti izgubio kontrolu nad loptom, ali je ipak uspio da stigne prije Mustedanagića i izbaci je u polje.

Louis Verstraete u 74. minuti prolazi po desnoj strani i centrira na peterac gdje Luj Openda loptu šalje preko gola.Minutu poslije uzvratio je Ermedin Demirović čiji udarac zaustavlja Svilar. To je bila posljednja šansa na utakmici.

Izvor Nezavisne