Nakon trenda dubokih smeđih tonova popularizovanih pod epitetom raskošna smeđa,  pojavila se nova, i jednako luksuzna nijansa koja slovi za najpoželjniju ljetnu boju kose.Riječ je o nijansi – “bijelog zlata”.Od Điđi  Hadid do Kim Kardašijan slavne osobe zamijenile su svoje bronzane i smeđe nijanse za ovu svijetloplavu, gotovo bijelu kosu. Karakterizira ju neutralna krem nijansa koja nije previše ni srebrena ni previše zlatna – kaže za časopis Glamour Tom Smit.

Boja je negdje između platinaste nijanse koja je dominirala 2016. godine, i zlatne “vintage” plavuše od prošlog ljeta.- Najbolje ju je opisati kao bijelo zlato – nije hladna kao srebrena ili pepeljasta nijansa, a svakako nije ni dovoljno topla da bi bila zlatna – pojašnjava Smit. Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava.

– Ova verzija platinasto plave je zahtjevna za održavanje i nije jeftina za postizanje, pa je logično da i se okarakterizira kao luksuzna – kaže Smit, koji preporučuje da farbanje kose u ovu nijansu povjeravate samo iskusnom profesionalcu, naročito ako počinjete s tamnijom podlogom.

Izvor Avaz