Holivudska zvijezda Bred Pit intervjuisao je u ponedjeljak astronauta Nase Nika Hejga koji se prevrtao u uslovima nulte gravitacije u Međunarodnoj svemirskoj stanici.Pit je iz Centra za kontrolu misija u Hjustonu, uoči početka prikazivanja svog svemirskog trilera “Ad Astra”, zasuo Hejga pitanjima o životu u svemiru.On je kao najvažnije pitanje označio ono ko kontroliše puštanje muzike na stanici, prenosi Rojters.

“Imamo različite plej-liste i smjenjujemo se. To je lijepo jer imamo međunarodni duh. Lijepa je promjena čuti rusku tradicionalnu muziku tokom večere”, odgovorio je astronaut.Pit je postavio i pitanje koliko je realno njegovo izvođenje pokreta u uslovima nulte gravitacije u studiju, a na kraju je rekao da mora da ga zamoli za stručnu ekspertizu.”Ko je bio uvjerljiviji, Kluni ili Pit”, pitao je glumac, misleći na svog dobrog prijetelja Džordža Klunija koji je igrao astronauta u filmu “Gravitacija” iz 2013. godine.”Ti, asolutno”, osdgovorio je Hejg.

Bred Pit u filmu “Ad Astra” igra astronauta Roja Mekbrajda koji putuje na ivicu solarnog sistema da bi pronašao svog oca koji je nestao, suočavajući se sa misterijom koja prijeti opstanku čovječanstva na Zemlji.Nacionalna služba za aeronautiku i svemir dala je pred snimanje “Ad Astre” stručne savjete o vizuelnim i tehničkim pitanjima.Ekipi filma u stvaranju pejzaža Marsa pomogle su Nasine detaljne fotografije “crvene planete”.Film će početi da se prikazuje u američkim bioskopima u petak.

Izvor Nezavisne