Seks je vrlo važan deo svake veze, pa kada počne da ga manjka, naravno da će jedan od partnera biti zbunjen. Uglavnom su muškarci ti koji su uvek raspoloženi za seks, pa se stiče utisak da su žene te koje ga u globalu često eskiviraju.Trejsi Koks, ekspertkinja za muško-ženske odnose, pozabavila se najčešćim izgovorima i odgovorima koje žene koriste onda kada ne žele da vode ljubav sa svojim partnerom.Ona je otkrila da žene odbijaju seks iz tri najčešća razloga, a ponudila je i nekada rešenja koja bi mogla da dovedu do promene toga.

1. Nije mi dobro/boli me glava

Ovo je definitivno jedan od najpopularnijih izgovora. Osim što se koristi u filmovima i serijama, ljudi se masovno i šale sa njim. Naravno, ovo ne znači da treba da imate seks kada imate migrenu, međutim, ukoliko žena taj izgovor koristi već neki period, onda je ili vreme da ode kod lekara, ili da otvoreno porazgovara sa partnerom.

2. Imam previše posla

3. Preumorna sam

Kada vam se oči sklapaju od umora, nekako nije moguće voditi ljubav, zar ne? Da, ali u tom slučaju prvo odspavajte i navijte budilnik malo ranije. Trejsi kaže da “uopšte nije loše ni započeti dan seksom”, a tvrdi i da, kada jednom budete isprobali taj način buđenja, na alarm više nećete ni pomisliti.

Izvor 24sedam