Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme.Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, veće dio dana, zapadni i jugozapadni, a u ostatku Bosne sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne su mogući pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 28 °.

U subotu u većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 °C.

U nedjelju u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 30 do 34 °C.

U ponedjeljak veći dio dana pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Krajem dana i u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 25 do 30, na jugu od 30 do 34 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor Radio Sarajevo