Kao što je već najavljeno juče, Dejan Joveljić je prešao u Ajntraht! Najtalentovaniji fudbaler Crvene zvezde prošao je u ranom popodnevu uspešno prošao lekarske preglede u Frankfurtu i uskoro će potpisati ugovor sa timom iz Bundes lige, koji ga je pratio već duže vreme, prenosi portal “Mozzartsport”. Crvena zvezda će na Joveljiću inkasirati 4.000.000 evra (u dve rate), dok je tu i potencijalni bonus od milion evra u zavisnosti od njegovih igara, kao i 10% od budućeg transfera. Ovakav razvoj situacije u slučaju mladog napadača više puta tokom ovog prelaznog roka najavio je i generalni direktor Zvezdan Terzić, pošto je govoreći o njemu kazao da je igrač koji trenutno ima najveću tržišnu cenu od svih u klubu. “Možda još nije spreman da donese kvalitet potreban u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kratkoročno gledano”, kazao je Terzić i opisao ga kao “grumen zlata”.

Za tim grumenom “posegnuli” su u Frankfurtu u potrazi za zamenom za Luku Jovića, takođe bivšeg napadača Crvene zvezde koga su ovog leta prodali za 65 miliona evra, a zanimljivo je da su obojica fudbalera zapravo iz Bijeljine. Poznato je već da sportski direktor “orlova” Fredi Bobić, zbog svog porekla, i te kako obraća pažnju na igrače s Balkana, a u slučaju Joveljića procenili su da se radi o velikom talentu. Joveljić ima samo 19 godina i u prvom timu Zvezde debitovao je krajem decembra 2017. godine na meču protiv Borca, kod trenera Vladana Milojevića, a od tada je nastupio na 28 mečeva za seniore i postigao je 14 golova. Trenutno se nalazi sa mladom reprezentacijom Srbije na pripremama za EURO2019.

Nedavno je potpisao ugovor do 2023. godine i Zvezda nije bila zbog toga pod pritiskom da ga proda, ali je procenjeno da je u ovom trenutku to najbolja opcija za obe strane. Crvena zvezda tako ostaje na dvojici napadača iz prošle sezone, Ričmondu Boaćiju i Milanu Pavkovu, iz Crne Gore stigao je mladi Nikola Krstović, dok je teško proceniti da li se računa na Dejana Vidića koji je zimus stigao iz Zlatibora. Može se očekivati da klub dovede još nekog napadača do početka kvalifikacija za Ligu šampiona, a za sada se najviše spominjao Tomane iz Portugala.

Izvor Mondo