Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će preovladavat umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne magla. Porast naoblake prema kraju dana i u večernjim satima, u Hercegovini na zapadu i sjeverozapadu Bosne praćen kišom.

U višim područjima je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U srijedu je najavljeno pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslije podne u većem dijelu Bosne prestanak padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, a u Hercegovini umjeren do jak južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U četvrtak bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na istoku Bosne. U višim područjima istočne Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu do 11 stepeni.

U petak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.

Izvor Avaz