Reditelj Džim Džarmuš je za modnu kuću Saint Laurent režirao kratki film u kojem se pojavljuju zvijezde Džulijen Mur, Šarlot Genzburg i Kloi Sevinji. Ostvarenje je nadrealno, mračno i nevjerovatno šik.Kreativni direktor Saint Laurenta, Entoni Vakarelo, nedavno se obratio režiseru filmova „Only Lovers Left Alive“ i „Paterson“ da predstavi proljećnu kolekciju brenda „sljedeći svoja pravila“.

Džarmuš je snimio kratki film „Francuska voda“, koji je malo remek-djelo nadrealizma. Film je subverzivan i ruši pravila filmskog narativa i društvene etikecije.Na napuštenoj zabavi pojavljuje se duh Šarlot Genzbur, koja se priviđa konobaru u čudnim scenama – jede ostatke večere, pije šampanjac direktno iz boce, vozi motocikl kroz impresivan niz odjeće sa dizajnerskim pečatom Vakarela.

Scenografija je sablasna, a nelagodu dopunjuje muzika benda The Brian Jonestown Massacre.Džarmušov enterijer je neočekivani pandan pustinji u kojoj je Vakarelo u decembru prikazao svoju kolekciju za proljeće 2021. – hipnotička fatamorgana „koja simbolizuje čežnju za spokojem, otvorenim prostorom, sporiji ritam“.

Duh Šarlot Genzburg svakako u filmu izgleda jako šik, pa nije ni čudo što su njene prijateljice, koje igraju Kloi Sevinji, Džuijen Mur i India Mur željne da je pronađu prije nego što krene na after parti.Film je potpuno nov osvrt na modne kampanje.

Izvor CDM