Glumica Selma Hajek pridružila se Adamu Drajveru i Lejdi Gagi na setu filma House of Gucci, čime smo dobili potvrdu da je riječ o jednom od najboljih kastinga u posljednje vrijeme. Prethodno je javnost obaviještena da ćemo u novom ostvarenju reditelja Ridlija Skota gledati i Džareda Leta, Džeremija Ajronsa i Al Paćina, kojima su pripale sporedne uloge.

Podsjećanja radi, okosnicu radnje čini ubistvo unuka kreatora Guča Gučija, i ujedno naslednika modne imperije Mauricija Gučija. Nasilna smrt uslijedila je nakon što je njegova supruga Patricija unajmila plaćenog ubicu i to je bila jedna od udarnih priča tokom ʽ90-ih.

Đanina Fačo, producentkinja filma, potvrdila je lijepe vijesti sljedećim riječima: „Veoma sam srećna što se moja bliska prijateljica Selma Hajek pridružila našoj sjajnoj ekipi. Već 20 godina joj pričam o ideji da se snimi ovaj film. To je napokon realnost, i ona je njen dio”.

Glumica meksičkog porijekla tumači lik Pine Aurieme, vidovnjakinje i Patricijine prijateljice, koja je bila osuđena na 25 godina zatvora.Interesantno je da je Selma Hajek od 2005. godine udata za biznismena Fransoa-Anrija Pinoa, koji se nalazi na mjestu izvršnog direktora 60 kompanija, u koje se ubraja konglomerat Kering, koji uključuje čuvene modne kuće Balenciaga-u, Saint Laurent, te nama posebno zanimljivu Gucci.

Izvor CDM