Jekoderm za bore prosto morate isprobati. Brojne blogerke i instagram lepotice čuvaju ovo kao strogo čuvanu tajnu mladalačkog izgleda. U četrdesetim, kada fine linije i bore počnu plesti mrežu oko očiju i usta svaka jednostavna alternativa plastičnim operacijama je dobro došla. Ovo posebno zato što večina nas i ne želi pod nož, ali svi želimo lepo, zategnuto lice bez bora.

Među svetskim lepoticama popularna su jednostavna rešenja u nezi. Vrlo često su to namirnice i preparati koji se već nalaze u našim frižiderima i kupatilima.Jekoderm možda već imate negde zaostao od letovanja ili za zlu ne trebalo. Svi ga imamo i uglavnom ga nikad ne koristimo.Hajde da vidimo da li je istinita tvrdnja da jekoderm briše bore sa lica!

Kako sastav Jekoderma deluje na zdravlje kože?

Da li ste znali da se u 1g Jekoderma nalazi 250 mg ribljeg ulja.Jednostavno, četvrtinu jekoderma predstavlja riblje ulje. Ostali sastojci su vazelin, vitamini A i D.Riblje ulje je jedan od najčešće konzumiranih suplemenata. Većini nas su zlatne perlice koje je svakodnevno valjalo progutati, obeležile detinjstvo. Ono je izuzetno bogato Omega-3 masnim kiselinama koje su neobično važne za zdravo funkcionisanje organizma. Dobija se ekstrakcijom masnoća iz jetre masnih riba severnih mora: haringe, tune i skuše. Bogato je vitaminima A i D.

Jedan važan tip masne kiseline eikozapentaenoinska kiselina (EPA) ima sjajan učinak na izgled i zdravlje kože. Ona reguliše proizvodnju sebuma, hidrira kožu, deluje preventivno na pojavu akni i odlaže procese starenja kože koji za rezultat imaju pojavu bora.A vitamin je jedan od 5 anti aging vitamina. Ako bismo rekli da je vitamin C najvažniji za sintezu kolagena u koži i regeneraciju oštećenja na ćelijama nastalih uticajem UV zraka, slobodnih radikala i protokom vremena. Vitamin A je odmah nakon njega po važnosti.

Veoma snažan antioksidant. U industriji preparata za sprečavanje starenja lica i pojave bora retinol je zlatni standard. On ima tu snagu da ubrza obnavljanje kože i redukuje pojavu bora, finih linija, tamnih fleka. On jača kožu, čini je nežnijom  a ten ujednačenijim.Postoje dva tipa vitamina A: retinoidi i karotenoidi. Oba se u ljudskoj jetri pretvaraju u retinol.

Kada vitamin A nanese na kožu spolja ona ga spremno upija. Bez dovoljno vitamina A koža postaje preterano suva. Suva koža je posebno osetljiva na oštećenja i prevremenu pojavu bora i drugih znakova starenja lica.

Vitamin D se sintetiše u ljudskom organizmu kada je koža izložena suncu. Ishranom se ovaj vitamin može uneti u organizam u zanemarljivim količinama, jer ga gotovo i nema osim opet u nekim masnim ribama severnih mora, mleku žumancima, govedini.  Srećom, dovoljno je svega 15 minuta izloženosti UVB zracima dnevno da bi se u organizmu sintetisala dovoljna količina  ovog vitamina.Vitamin D se smatra odgovornim za lepotu kože.

On, između ostalog, čuva zdravlje ćelija kože, važan je za boju tena.Vazelin se veoma često koristi kao baza za različite masti i kreme. Bogat je mineralnim uljima i osim što stvara zaštitnu barijeru na koži sprečavajući gubitak vlage, vazelin je poznat po sposobnosti da zaceli manja oštećenja na koži u vidu ožiljaka od bubuljica, ispucale kože i slično.Sada kad znamo kako je Jekoderm zapravo, iako jednostavna, mast bogatog sastava, kada su potrebe kože u pitanju.

A evo kako pomaže Jekoderm protiv bora

Hidrira suvu kožu

Koža lica može biti prirodno suva. Čak i ako to nije slučaj, sa godinama ćelije kože gube sposobnost zadržavanja vlage. Ovome doprinose i brojni spoljašni faktori ali i pogrešne navike. Još dodajte tome i pregršt hemikalija koje se nalaze u kozmetici koju koristite. Koža se teško bori da zadrži dovoljno vlage u ćelijama. Vremenom postaje suva, opuštena i vrlo podložna svakoj vrsti oštećenja. Dehidrirana koža lako puca i još lakše se bora. Kako usled dehidratacije i gubitka kolagena i elastina gubi prirodnu elastičnost i čvrstinu, usled mimičkih pokreta javljaju se fine linije koje će se ukoliko izostane odgovarajuća nega sve više usecati u vidu dubokih bora.

Jekoderm mast zahvaljujući, vazelinskoj bazi stvara zaštitnu barijeru koja sprečava gubitak vlage sa površine kože.Važni vitamini iz ribljeg ulja rehidriraju kožu koja sa godinama gubi vlagu.Dobro hidrirana koža je otporna na boranje, na ovaj način se smanjuju bore i koža izgleda mlađe i blistavije.

Regeneriše oštećenja na koži

Stara je istina da su UV zraci najveći krivci za prerano starenje. Znaci na licu se javljaju ne samo u vidu bora i finih linija već i tamnih fleka, staračkih pega. Koža gubi elastičnost i sposobnost i snagu da sama popravi degenerativne promene koje nastaju na ćelijama pod uticajem UV zraka. Jekoderm značajno ubrzava epitelizaciju i vaskularizaciju kože.Jekoderm mast svojim sastavom, posebno EPA masnom kiselinom, regeneriše oštećenja nastala delovanjem ultravioletnih zraka na kožu.

Jekoderm briše bore

Možda možete lagati o svojim godinama, ali vaše lice če vas uvek izdati osim ako negom i načinom života ne učinite da vam koža bude biološki mlađa za 5-10 godina. U skladu sa njenim stanjem, izgledaćete za toliko mlađe. Helena je uspela u tom podvigu. Sasvim prirodno je uspela da zategne lice, ispegla bore, povrati mladolikost i svežinu svom licu. Njen trik može probati svako. O čemu se radi, saznajte u ličnom iskustvu koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Četiri su glvna uzroka starenja kože lica:

Postoji mnogo toga što možemo učiniti za zdravlje i dobro stanje celog organiuzma, a što će se svakako videti na našem licu, kosi, noktima jer su oni ogledalo zdravlja celog tela.

Jekoderm je tajni sastojak koji ćemo upotrebiti za masažu lica kako bismo kožu počastili svim bitnim nutritijentima koji mogu vratiti nazad njen biološki sat.

Kako se koristi Jekoderm za bore?

Jekoderm je jedna jednostavna mast i jednostavno se koristi.Budući da je masan nije zgodan za jutarnju rutinu. Da se ne biste sijali ko tepsija, koristite ga za negu lica pred odlazak na spavanje.Osnova svake dobre nege je temeljno očišćeno lice. Za uklanjanje svih nečistoća upotrebite micelarnu vodu ili neko drugo sredstvo koje na vašem licu daje najbolji učinak.Poenta je da ni trunčica nečistoća, masnoće i kozmetičkih preparata ne ostane na licu.

Pore treba da budu potpuno čiste kako bi se vitamini, minerali i masne kiseline iz Jekoderma apsorbovali u dublje slojeve kože.Jekoderm je izdašan. Uzmite malu količinu na vrhove prstiju i rasporedite po ključnim mestima ispod očiju, između obrva, na čelo, oko usta…

Odličan je za masažu lica, prsti preko njega prosto klize. Masaža treba da traje nekoliko minuta dok se sav sadržaj Jekoderma lepo rasporedi. Ostićete se da vam se koža blago zagreva i taj osećaj će vam zaista prijati.Ako je vaša koža masna jekoderm je neće dodatno umastiti jer riblje ulje reguliše proizvodnju sebuma. Ipak ukoliko to ne želite, ne morate ga nanositi na celo lice već samo na deo sklon boranju. Nakon temeljne masaže lica sačekajte 10-15 minuta da se preparat upije u kožu. Ukoliko je ostalo viška možete ga pokupiti papirnim ubrusom ili papirićima za matiranje lica i otići na spavanje. Ujutru ćete se probuditi mekog lica.

Masaža bora Jekodermom može se ponavljati onoliko često koliko želite. Ukoliko je masaža vaša svakodnevna navika može i svake večeri. Za one koji nisu toliko vredni, bar jednom do dva puta nedeljno.Ujutru opet detaljno očistite ostatke preparata sa lica i spremni ste da nanesete svoju redovnu dnevnu kremu.

Izvor Minut za mene