U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu od 9 do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

Vrijeme za vikend

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. Prije podne većinom jugo. Od jutarnjh sati u sjevernim područjima vjetar mijenja smjer na sjever, a u drugom dijelu dana i u ostatku zemlje. Topliji dio dana je prije podne sa temperaturom zraka većinom između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni. U drugom dijelu dana temperaturom zraka je u opadanju.

Izvor Avaz