Google je, kao što je to i obećao, počeo da uvodi novu funkciju za organizovanje tabova u internet pregledač Chrome. Tako će korisnici od sada moći da grupišu tabove u svojim desktop prozorima.Grupe tabova se mogu prilagođavati, a moguće ih je i obilježavati imenima i bojama. Omogućeno je i jednostavno smanjivanje, širenje i prevlačenje tabova.

U novoj verziji Chromea, kada se kursorom pređe preko taba, biće prikazan “thumbnail preview” izgled stranice. Pored toga, omogućeno je popunjavanje i čuvanje PDF dokumenata u samom Chromeu, ili korišćenjem Adobe-ovih PDF prečica, piše Engadget.

Chrome će korisnicima uskoro omogućiti da, kada se laptop koristi u tablet modu, mogu da “svajpuje” kroz tabove i pregledaju sadržaj na vebu, korišćenjem kontrola osjetljivih na dodir.

Google ističe da nove funkcije neće usporiti Chrome, prenosi Benchmark. Tabovi bi trebalo da se učitavaju za 10 procenata brže, zahvaljujući PGO optimizaciji (engl. Profile guided optimization) i tzv. “Tab Throttling” funkcijama.

(Telegraf.rs)