Google, već tradicionalno, nastavlja sa gašenjem svojih usluga, a sada je na red došla Street View aplikacija.Street View je jednostavan način za dobijanje prikaza od 360° u skoro svakoj ulici na planeti, što ga čini savršenom alatkom za sticanje ranog utiska o sljedećoj destinaciji za putovanje ili jednostavno istraživanje svijeta iz udobnosti svoga doma.Iako aplikacija Google Maps već dugo nudi korišćenje Street View funkcije, korisnicima je bila dostupna i posebna Street View aplikacija za Android i iOS uređaje.

Ova samostalna aplikacija služila je dvjema različitim grupama ljudi – onima koji su željeli detaljan Street View prikaz i onima koji su željeli da doprinesu sopstvenim snimcima od 360°.S obzirom da popularnija Google Maps aplikacija ima podršku za Street View, kao i da Google nudi veb aplikaciju Street View Studio, saznanje o gašenju samostalne aplikacije zaista ne bi trebalo da bude iznenađenje, iako je putem Google Play prodavnice preuzeta više od milijardu puta.

Google se o ovome nije zvanično oglasio. U najnovijem ažuriranju, kompanija je pripremila pregršt obavještenja o gašenju, koje su primijetili stručnjaci koji analiziraju nova izdanja aplikacija. U obavještenjima se podstiču korisnici da pređu na Maps i navodi se da će samostalna aplikacija biti ugašena 31. marta 2023. godine, piše SmartLife.Iako korisnici neće izgubiti previše funkcionalnosti zbog ove odluke, gašenje aplikacije će takođe značiti kraj za Photo Paths funkciju koja je predstavljena prošle godine.Photo Paths funkcija je zamišljena kao način da se omogući skoro svakome ko ima pametni telefon da priloži jednostavne dvodimenzionalne fotografije ulica ili staza koje kompanija još uvijek nije dokumentovala.

Izvor Nezavisne