Košarkaši Igokea su u Laktašima u nedjelju u 12. kolu ABA lige kao domaćini uspjeli da ubjedljivo poraziti Crvenu zvezdu rezultatom 85:65.Tim Dragana Bajića je u svakom segmentu igre nadigrao Beograđane, pogotovo u prvom poluvremenu kada su crveno-beli primili 50 poena, a ubacili samo 28.

U prvom djelu susreta je i stvorena krucijalna razlika, a Zvezda nije funkcionisala ni u odbrani ni u napadu.Odmah su gosti krenuli sa katastrofalnim procentima šuta, a Igokea je na drugoj strani imala nekoliko raspoloženih igrača.

Prvi je povukao Džeki Karlmajkl, a nastavio je Stefan Fundić, dok je Zvezda iz napada u napad “tonula”.Tako je do kraja prvog poluvremena “potonula” do -22, ali i dalje nije “dotakla dno”.

Bez Džordana Lojda (pozitivan na koronavirus), nije bilo apsolutno nikakve organizacije u napadu Crvene zvezde.Ne samo to, nego nije bilo ni znakova bilo kakve želje i energije od strane tima kome se vratio Dejan Radonjić, najtrofejniji trener u novijoj istoriji.

Akcije gotovo da nije bilo, sve se svodilo na individualna rešenja i šuteve sa distance, a procenti su samo padali.Sve to je inače veoma dobra ekipa Igokee sa lakoćom zaustavila i u nekoliko navrata i dobro zabavila na terenu.

Na sve se nadovezala i povreda Lengstona Hola koji je u poslednjoj četvrtini, kada je sve već bilo rješeno, izgleda obnovio povredu prepone.Odmah je zatražio izmjenu i nekako odšepao iza koša sa parketa…Zvezda je u poslednjim minutima uspela da napravi seriju 16:0 kojom je koliko-toliko ublažila poraz.

Izvor Nezavisne