Koliko vremena je dovoljno da se oporavite poslije raskida i kada je vrijeme za novu ljubav? Na ova pitanja nema univerzalnih odgovora, jer sve je individualno. Uostalom, svi mi različito doživljavamo stvari, i neki se brže oporave poslije raskida, a kod drugih period tugovanja može da traje godinama, piše Yourtango.com, a prenosi Objektiv. Bez obzira koliko je vremena potrebno, doći će i trenutak kada ćete se neminovno zapitati da li ste spremni za novu vezu. A psiholozi izdvajaju 8 sigurnih znakova da je vrijeme za novu romansu.

Ne mislite stalno o bivšem/bivšoj

Ukoliko ste i dalje u stadijumu da stalno pominjete bivšeg partnera: on je rekao, ona nikada nije… očigledno je da niste spremni za novu vezu. Međutim, ako ste sposobni za komunikaciju u kojoj ne pominjete stalno bivšeg dečka ili djevojku, to je prvi dobar znak.

Ne pratite bivšeg na društvenim mrežama

Više vas ne zanima šta bivši partner objavljuje na društvenim mrežama, da li se viđa sa nekim, da li je srećan… Na pravom ste putu, jer energiju koju ste posvećivali bivšem, sada možete da posvetite sebi ili nekom novom u vašem životu.

Ne živite u prošlosti

Iznenada shvatite da nekoliko dana ili nedjelja niste razmišljali o prethodnoj vezi? Ako vas ovo saznanje natjera da se osmijehnete, spremni ste za novu ljubav.

Ponovo vas zanimaju hobiji i druge aktivnosti

Ljudi su skloni da često “izgube sebe” u vezama i zanemare stvari koje su ih interesovale. Ako vas ponovo zanimaju razni hobiji ili imate želju da isprobate nove kreativne stvari, to je odličan pokazatelj da ste na putu oporavka.

Spremni ste za nekog novog

Budite veoma pažljivi i iskreni prema sebi: velika je razlika između toga da vam je potreban neko i činjenice da želite novu ljubav. Kada razmišljate o svom najboljem izdanju i u tu sliku uključujete nekog novog, to je odličan znak.

Povratak leptirića

Skoro nepogrešiv pokazatelj – ako vam se javi ona lagana nervoza u stomaku i uzbuđenje kada neko flertuje sa vama ili obraća pažnju na vas, to govori više od bilo kojih riječi.

Češće govorite: Da nego ne

Kada počnete da se otvarate prema spoljnjem svijetu, to je početak zacjeljivanja rana, a obično je prvi korak da sve više prihvatate pozive prijatelja ili se ne plašite da uspostavite nove kontakte.

Želite da izađete sa nekim

Bez obzira na emocije, imajte u vidu da ne postoje dvije iste ljubavi ili dva ista raskida. Umjesto da to uradite zato što vam to kažu prijatelji ili porodica, počnite da se viđate sa novim ljudima tek kada vi to zaista budete željeli.

Izvor CDM