Srce vam kuca brže svaki put kada se sretnete na poslu, na njegove šale se smejete glasnije i smatrate ga neviđeno privlačnim? Veza među kolegama može da bude pomalo teška, zbog čega je sasvim razumljivo ako barem neko vreme odlučite da je krijete. U tom slučaju, ovo će pomoći da vas drugi ne “provale”.

Budite profesionalni

Ponašajte se prema njemu kao prema bilo kom drugom kolegi. Najbolji način da sakrijete svoja osećanja je da se jednostavno ponašate normalno. U teorije je to, naravno, lakše nego u praksi. Ako vam je teško da se na poslu ponašate uobičajeno, onda gledajte da ograničite međusobni kontakt koliko god je to moguće – dakle, razgovarajte poslovno samo onoliko koliko morate. Takođe, izbegavajte da zajedno izlazite na pauze, osim ako ne izlazite sa grupo kolega. Razmislite kako biste se ponašali prema bilo kom drugom kolegi, i to ponašanje “preslikajte” i na onog sa kojim ste u vezi.

Ne flertujte

I to može da bude teško, posebno ako on inicira flert. Ipak, ako odgovorite na taj flert, biće vrlo očigledno da nešto krijete i nećete još dugo moći da skrivate vezu. Ukoliko dođete u takvu situaciju, trudite se da se ne smejete – najbolje bi bilo da se blago nasmešite, tek da ne ispadne da ste ljuti i promenite temu, kako biste pokazali drugima da niste zainteresovani.

Izbegavajte dodire

Pa, vrlo je logično – sigurno ne biste dodirivali ni druge kolege (osim rukovanja, recimo), pa ne bi bilo pametno ni da to radite sa svojim tajnim partnerom, osim ako želite da druge kolege sve shvate. Nemojte da mu stavljate ruku na rame, da ga grlite ili nešto slično.

Ne favorizujte ga

Ako ste se već zaljubili u kolegu i sa njim otpočeli vezu, jasno je da vam je on draži od drugih kolega. Ali, nemojte to da pokažete pred drugima i da “branite” u nekim debatama, recimo. Takođe, nemojte da branite njegove poslovne ideje i odluke ukoliko nisu stvarno dobre jer će vas i to odati. Drugim rečima, trudite se da na poslu budete jednako fer prema svima, bez obzira na to što sa nekima imate i “privatna posla” – jedino ako se prema svima ponašate isto, vaša tajna će biti bezbedna.

Izvor Mondo