Tri dana uoči lansiranja prvog velikog hrvatskog festivala nakon dvogodišnje pauze, Sea Star za sam finiš stišće “gas do kraja”. Ravno iz njujorške četvrti Queens na pozornicu u umaškoj laguni Stella Maris stižu legendarni Onyx.Hip hop grupa Onyx autor je megahita “Slam”, koji ih je lansirao među superzvijezde, te proslavljenog albuma “Bacdafucup”.

Ove američke legende svojim su djelovanjem duboko utjecali na globalnu popularizaciju hip hop kulture, zajedno sa svojim brojnim saradnicima poput Wu-Tang Clana, Snoop Dogga i Cypress Hilla.Sa spomenutim albumom iz 1993. godine, Onyx su zavrijedili platinastu naknadu, ponijevši titulu najboljeg rap albuma na prestižnim Soul Train Music nagradama (1994.), a isto je izdanje utjecani The Source uvrstio među najbolje rap albume svih vremena.

Tokom više od tri desetljeća duge karijere objavljuju 11 studijskih albuma, od kojih je “#WakeDaFucUp” iz 2014. bio na XXL magazinovoj listi najboljih, a čak dva su objavljena od početka ove godine “1993” i “Onyx Versus Everybody”.Sarađivali su s bezbrojnim velikim rap imenima kao što su Wu-Tang Clan, Snoop Dogg i DMX, pa čak i s grupom Biohazard na kultom albumu “Judgement Night”. Jednog od vođa benda, MC-a Sticky Fingaz svojevremeno je otkrio veliki Jam Master Jay iz RUN D.M.C., a kroz godine je izgradio i zavidnu glumačku karijeru pojavivši se više od 80 filmova i serija, uključujući i kultnu “Žicu”.Music Battleu s grupom Cypress Hill kada su demonstrirali svoje fantastične reperske vještine i sirovu energiju live nastupa koju u petak 27. maja donose i u Umag.

Posjetitelje festivala čeka bogat program

Kultnim američkim reperima na Tesla Main Stageu Sea Stara u nastupu će se pridružiti pioniri istog zvuka, ali s ovih prostora – Stole, Smoke Mardeljano i PhatPhillie. Pojačavanje line – upa na kojem se već nalaze techno kraljica Amelie Lens, ukrajinska senzacija i pobjednici Eurosonga KALUSH Orchestra, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, a tu su i moćna regionalna imena, koja čine trap kraljica Balkana Senidah, najpoznatiji bend regije Dubioza Kolektiv, veterani hrvatske trap scene KUKU$, hip-hop ikona Vojko V, srbijanska predstavnica Eurosonga Konstrakta, koncertna senzacija iz Pančeva Buč Kesidi, jaka DJ i producentska imena Umek, Adiel, Brina Knauss, Insolate i Tijana T te niz superjakih imena nove generacije hip-hop i trap žanrova – 30zona, Bore Balboa, Buntai, Grše z++, Mimi Mercedez, Muha, tam i Alokin i mnogi drugi koji će usijati pravu ljetnu atmosferu u Umagu od 26. do 28. maja, ali susret s Iggy Azaleom fanovi će ipak dočekati u Novom Sadu 7. jula na festivalu EXIT.

“Jako mi je žao što sam morala otkazati putovanje na Sea Star festival zbog nepredviđenih okolnosti. Čula sam toliko lijepih stvari o festivalu i nevjerojatnoj lokaciji. Zahvalna sam EXIT timu što će vas nagraditi ulaznicama za moj nastup na EXIT festivalu. Sve ćemo nadoknaditi u Novom Sadu – stvarno se nadam da ćemo se svi vidjeti tamo”, poručila je australska umjetnica. Inače, vlasnici jednodnevnih ulaznica za prvi dan Sea Stara (petak 27. maja) trebaju sačuvati ulaznicu, dok vlasnici festivalskih narukvica trebaju sačuvati plastični tag. S podacima s ulaznice odnosno taga, uz osobno ime, bit će potrebno registrirati se kako bi se dobila jednodnevna ulaznica za EXIT za četvrtak, 7. jula.

Proces registracije trajat će od 7. do 12. juna na stranici www.exitfest.org.Registracija neće biti moguća za refundirane ulaznice.U prodaji su festivalske ulaznice po predfinalnoj cijeni od 94 KM, čija je količina ograničena.Osim njih, u ponudi su VIP Gold ulaznice po 210KM, kao i dnevne ulaznice po cijeni od 47 KM te VIP jednodnevne ulaznice po 110 KM.

Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala.Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine.

Izvor Klix.ba