Proizvođač klavira svjetskog glasa Steinway&Sons plasirao je na tržište novi proizvod ograničene serijske proizvodnje – grand piano “Kravitz Grand”, koji je dizajnirao legendarni muzičar Leni Kravic, dobitnik četiri Gremi nagrade.Njegova prva ljubav je bio klavir, strastveni je pijanista i većinu svojih kompozicija i aranžmana je napisao na Steinway klaviru.

Kravic se pored muzike bavi dizajniranjem namještaja i uređivanjem enterijera, tako da i nije toliko čudno što su se udružili u stvaranju novog izgleda instrumenta.Rezultat ove saradnje je fantastičan konceptualni instrument. Osnova je Steinway Model B, a Kravic ga je transformisao u vizuelno privlačno umjetničko djelo koje je stvarano tri godine.

Najzanimljiviji detalj, ujedno i najizazovniji za gradnju su noge instrumenta inspirisane skulpturama Zapadne Afrike. Klavirske dirke su od ebanovine, a umetnuto ime Steinway je od vještačke kornjačevine.Klupa za klavir je takođe napravljena od ebanovine iz Makasara, s imitacijom leopardove kože na jastuku za sjedenje dodatno doprinosi afričkom izgledu instrumenta.

Ovo nije jedini instrument s ograničenom proizvodnjom iz Steinway radionice, ali od svih modela jedino ovaj je opisan kao pravo umjetničko djelo.Proizvešće samo deset primjeraka instrumenata, a jedan od njih Kravic ima u kući u Parizu. Koštaće 500 hiljada dolara, a procenat od prodaje ide “Harlem School for the Arts”, umjetničkoj školi u Njujorku, koju je Kravic pohađao.

Izvor CDM