Eurosong 2023. godine. održat će se u Liverpoolu, objavljeno je na službenim profilima tog muzičkog natjecanja.Liverpool je bio jedan od 20 gradova koji su se natjecali za titulu domaćina natjecanja za pjesmu Eurovizije, koje se ove godine održava u Velikoj Britaniji. U finale je ušao i Glasgow, no pobjeda je ipak pripala Liverpoolu.

“Nigdje ne priređuju zabave poput nas”, poručila je tokom natjecanja gradonačelnica Liverpoola Joanne Anderson. “Dom Beatlesa spreman je prirediti show za Ukrajinu, Veliku Britaniju i Europu”, dodala je.Liverpool koji je od 2015. UNESCO-ov grad muzike, sinonim je za Beatlese i ima bogatu muzičku baštinu.Godine 2008. grad je bio domaćin dodjele MTV Europe Music Awards, a također je i dom Kraljevskog liverpoolskog filharmonijskog orkestra.

Iako je Ukrajina odnijela pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu, zbog situacije u ovoj zemlji, uloga domaćina pripala je Liverpoolu.Europska radiodifuzna unija (EBU), koja upravlja Eurovizijom, zaključila je da Ukrajina ne može garantirati sigurnost za više od 10.000 ljudi uključenih u produkciju i još 30.000 obožavatelja tog natjecanja.

Ukrajinska vlada pristala je na to da se događaj održi u Velikoj Britaniji, ali mora odisati ukrajinskim duhom i obilježjima.Eurovizija je najveći svjetski muzički događaj uživo koji okuplja izvođače iz cijele Europe i središnje Azije, kao i Izraela i Australije.

Izvor Klix.ba