Dileme oko toga šta obući mnogim ljudima zadaju glavobolje, a često umeju da im odrede kvalitet dana koji se od jutra poznaje.Zato mu valja doakati s jednom stvari. A to je da svakoga dana znate bar kako ćete izgledati. I to je jedan stres manje, i već je lakše.A to su očito shvatili mnogi uspešni ljudi iz biznisa i mode, koliko god to neverovatno zvučalo.

I izgleda da je oduvek tako. Albert Ajnštajn je jedan od onih koji su uvek nosili istu odeću – imao je desetak istih odela koje je nosio jer nije hteo da gubi vreme na biranje garderobe.Pogrešan izbor garderobe i te kako može narušiti ceo dan. Promašena kombinacija i te kako može zadavati glavobolje, stoga su se mnogi poznati odlučili za prepoznatljiv stil odevanja.Uvek ista odela, u plavim ili sivim tonovima, nosio je i američki predsednik Barak Obama.

Mark Zakerberg, osnivač Facebooka, uvek nosi isti tip majice, najčešće sive boje.- Zaista želim očistiti svoj život tako da donosim što manje odluka nevezanih za što bolje služenje ovoj zajednici – odgovorio je jednom prilikom na pomalo neprijatno pitanje o tome zašto nosi istu majicu.Stiv Džobs, osnivač Epla, prilično često je bio u crnoj rolci, farmerkama i belim patikama, pa se njegova odevna kombinacija pretvorila na neki način u službenu uniformu radnika kompanije Epl.Iako je jednom prilikom čak pokušao da dizajnira uniformu, njegova ideja nije zaživela.

Karl Lagerfeld, modna ikona, izgledao je prilično upečatljivo gde god bi se pojavio u javnosti – crni sako, uske pantalone, bela košulja, crne sunčane naočare, lepeza i rukavice, sedi konjski rep i prstenje. Lagerfeld tu i tamo promeni stil, ali se ipak najčešće držao klasike.Poznati reditelj Kristofer Nolan uvek je nosi crn sako, plavu košulju, crne pantalone i malo pohabanu obuću jer je davno shvatio da je biranje odeće gubljenje vremena.

Pevač Džoni Keš uvek je bio odeven u crnu odeću.Poznatu mladu milijarderku Elizabet Holms uvek možete videti u crnom odelu i u crnoj rolci. Obično se pojavljuje u istoj kombinaciji, a kad se odluči za haljinu, najčešće je ta haljina crna.Ankete najčešće ukazuju na to da su oni koji se prepoznatljivo oblače i imaju neke tipične fraze u govoru jako upečatljivi i ostavljaju dublji utisak na okolinu. A imaju i viška vremena jer ne moraju razmišljati svaki dan šta će obući, piše Atma.

Matilda Kal, art direktorka u Njujorku, odlučila je da nosi istu odevnu kombinaciju svakog dana. Benefiti koji su iz ovakve odluke izašli su – manje stresa, manje pitanja – da li je previše formalno, da li se previše ističem, da li je haljina prekratka… Njena svilena bela bluza i crne pantalone postali su njen zaštitni znak.Osim što smanjuje stres i mogućnost odluka, ovakav način odevanja povećava budžet.Pa i velika Ana Vintur već godinama ne izlazi iz tvid kostima i manolo cipela s otvorenim prstima, a i kada vam na pamet padne Žan-Pol Gotje, sigurno ima i majicu na pruge.

Izvor 24sedam