Najpoznatiji svjetski brend za donji veš “Victoria secret” predstavio je novu kolekciju za ovo ljeto.Još prošle godine, kada je poznati svjetski brend prodat, modni svijet se pitao da li “Viktorijini anđeli” odlaze u prošlost i da li će doći do marketinškog obrta u ovoj kući. Poznati brend godinama je kritikovan i zbog premršavih manekenki, a tek 2019. godine uvrstili su u svoje redove i jednu manekenku sa oblinama, prenosi Super žena.

To je bio pokušaj da se izbore sa kritikama i zadrže svoju poziciju jer su se od 2016. godine borili sa kontinuiranim padom prodaje, i kritikama da insistiraju na suviše mršavim modelima i nameću praktično nemoguću sliku o ženskoj ljepoti i tijelu.U najnovijoj kampanji, za ljeto 2021. godine, primijetićete da dominiraju upravo modeli sa oblinama.

“Victoria secret” prodata je prošle godine poslije problema sa kojima se suočovala, a novi većinski vlasnik tada posrnule kompanije je investiciona firma “Sikamor brends”. “Victoria secret” prethodno je bilježila pad prodaje, zbog jačanja konkurencije ali i promjene ukusa kupaca.

©VICTORIA’S SECRET

Takođe, zabilježen je tada i pad akcija “Victoria secret” a kompanija se nalazila pod istragom jer je generalni direktor Les Veksner doveden u vezu sa pokojnim finansijerom Džefrijem Epstajnom koji je optužen za seksulano zlostavljanje i podvođenje maloljetnica.

Izvor CDM