Retkost je da jedan holivudski glumac sa filmovima koji su po pravilu blokbasteri i kog publika zbog talenta obožava, do te more bude zatvoren za javnost kao Tom Kruz. Filmski star već godinama ne daje izjave za medije, a njegov život je potpuna misterija. Javnost najviše intrigira to što pripadnik Sajentološke crkve, zbog čega, kako se navodi ćerku 14-godišnju ćerku Suri nije video godinama.

Od kako se razveo od glumice Kejti Holms 2012. godine, nijednu emotivnu partnerku nije predstavljao javnosti, a sve informacije u vezi sa njim su na nivou nagađanja. O razvodu nikada nisu govorili u javnosti, ali čini se da bi to uskoro moglo da se promeni. Naime, glumica je dobila ponudu da gostuje u emisiji „Scientology: Fair Game“ kod glumice i voditeljke Lea Remini koja je i sama bila članica Sajentološke crkve, sve do 2013. godine kada ju je napustila.

– Većina sajentologa jesu žrtve, to znam jer sam bila deo tog uverenja. Ali gde je Tom, to je neka sasvim drukčija priča. On je vrlo svestan svih zloupotreba koje se događaju u Sajentologiji. On je deo toga. Sajentolozima je rečeno da Kruz samostalno spašava svet, pa se unutar crkve smatra božanstvom. On je odmah do Dejvida Miskavidža – spasilac slobodnog sveta. Kruz nije u istoj kategoriji kao ostali članovi crkve i čak ga zovu ‘gospodin Kruz’ – objasnila je Remini jednom prilikom.

Kejti Tom su u braku bili punih šest godina, pa ga ona poznaje bolje od svih. Glumica se nikada nije otvorila da govori u iskustvu koje je doživela sa Tomom a da li će sada pristati da mračne detalje njihovog bračnog života ostaje nam da vidimo.

Izvor Glossy