Svaka brineta koje je barem jednom pokušala ofarbati kosu u plavo zna da to nije baš brz i jednostavan proces. A čak i kada uspijete postići željenu nijansu, nakon nekoliko sedmica pojavljuje se izrastak zbog kojeg je neophodno ponovo posjetiti frizera. Ali novi trend u farbanju kose to uveliko olakšava, piše Ljepota i zdravlje.

Takozvana nijansa prepečenog kokosa je najavljena kao hit jeseni te donosi savršeno osvježenje za brinete, bez puno truda. Riječ je, zapravo, o modernoj varijanti ombre trenda koji vam dopušta da zadržite tamni korijen i samim time olakšava održavanje boje. Ali za razliku od klasičnog ombrea, nova tehnika ima mekši prelaz iz smeđe u plavu nijansu te boje izgledaju kao da se prelivaju jedna u drugu.Originalna nijansa pečenog kokosa uključuje tamni, prirodni korijen i ledenoplave vrhove, ali u zavisnosti od vašeg tena i boje očiju, možete odabrati i neku topliju nijansu plave.

Zbog laganog prelaza boja djeluje prirodnije nego kod klasičnog ombrea, iako je istovremeno jako efektna te će transformirati vaš izgled.Ovu boju je lako održavati jer se ne morate brinuti oko izrasta koji je ionako poželjan za ovaj izgled, a jedino što trebate nabaviti jest ljubičasti šampon koji će spriječiti izbijanje žutila na plavim dijelovima kose.

Izvor Radio Sarajevo