Na određenim površinama dezinfekcijske maramice mogu naneti puno više štete nego koristi.

Kožne torbice i presvlake

Iako se dezinfekcijske maramice čine brzim načinom čišćenja, one sadrže alkohol i amonijak koji mogu isušiti kožu i oštetiti njen završni izgled. Umesto toga, odlučite se za komercijalno sredstvo za čišćenje kože ili isprobajte mešavinu tople vode i deterdženta za sudove.

Nočare

Oduprite se nagonu da prebrišete naočare vlažnim maramicama, jer one mogu da oštete stakla, kažu stručnjaci. Umesto toga, očistite ih s kapljicom sapuna i tople vode ili upotrebite komercijalno sredstvo za čišćenje stakala.

Nakit od bisera

Čišćenje bisernog nakita s dezinfekcijskim maramicama nikako nije dobra ideja. Mogu oštetiti meko kamenje, uključujući bisere i smaragde. Za čišćenje radije koristite toplu vodu i blagi sapun.

Mrlje na odeći

Čišćenje mrlje dezinfekcijskom maramicom može je učiniti manje vidljivom, ali određenim vrstama odeće neće biti od koristi. Alkohol u maramicama može izbledeti boju i oštetiti tkaninu.

Namirnice

Nikad ne treba da čistite voće, povrće ili bilo koju drugu hranu dezinfekcijskim maramicama, jer sastojci iz maramica nisu namenjeni za namirnice.

Izvor Novosti