Legendarni glumac i komičar Robin Vilijams bio je omiljeni glumac među ljudima svih uzrasta i uveseljavao je mnoge svojim najrazličitijim ulogama godinama. Iznenađenje koje je došlo viješću o njegovom samoubistvu u 64. godini mnoge je ophrvalo tugom i razočaranjem. Kao glavni uzrok njegovog postupka izdvajala se depresija od koje je patio, ali to nije cijela istina, a otkrivanjem svih ostalih detalja bavi se novi dokumentarac pod nazivom Robin’s Wish (Robinova želja).

Robin Vilijams je za mnoge ljude bio i ostao simbol odrastanja kroz sjećanje na uloge u filmovima Mrs. Doubtfire, Aladdin, Jumanji i Hook, između ostalih. Pored toga, njegove fenomenalne role u ostvarenjima Good Morning, Vietnam, Good Will Hunting i Dead Poets Society zacementirale su mu mjesto među panteonom omiljenih i hvaljenih glumaca ljudi širom svijeta. Neki znaju i da se bavio stand-up komedijom, što se i te kako uklapa sa svim poznatim smislom za humor.

Sa druge strane toga, dolazi taj ključan trenutak 2014. godine kada je Robin odlučio da napusti ovaj svijet. Tada je objavljeno da je živio sa depresijom i borio se sa alkoholizmom, ali njegova udovica Suzan je izjavila da to nisu glavni uzroci samoubistva. Naime, on je duže vrijeme živio sa neurodegenerativnom bolešću pod nazivom demencija sa Levijevim tijelima, a to će sve biti prikazano u novom dokumentarcu čiji trejler je upravo objavljen. Film se bavi posljednjim danima njegovog života i razvojem bolesti.

Cilj filma je da se fanovima predstavi šta je sve bilo sakriveno od javnosti godinama i da nije svaki postupak crno-bijel, odnosno da su neke odluke mnogo drugačije nego što se čine na prvi pogled. To je ujedno i poziv da svi postanu malo svjesniji opasnosti demencije i drugih mentalnih oboljenja, kao i da otvoreno pričaju o svim problemima koje imaju. Za sve fanove lika i djela pokojnog glumca ovaj dokumentarac će biti nezaobilazan, a na to emotivno putovanje moći ćemo da krenemo nakon digitalne premijere 1. septembra, nakon čega se očekuje dostupnost na raznim striming servisima.

Izvor CDM