Američki muzičar Vili Nelson svoj sljedeći album „That”s Life“ posvetiće Frenku Sinatri, a najnoviji materijal će biti objavljen 26. februara 2021. za diskografsku kuću Legacy Recordings iz Njujorka.Album će izaći digitalno na CD-u i vinilu i to će biti Nelsonov 15. studijski album koji objavljuje za istog izdavača.

Nelson je album najavio uoči Sinatrinog 105. rođendana (12. decembra 1915. – Los Angeles, 14. maj 1998.), a svoju iskrenu zadivljenost Sinatrinim opusom, kantri rok muzičar je pokazao i na albumu „My Way“ (2018) za koji je osvojio i nagradu “Gremi” za najbolji tradicionalni pop solo album.

Na ovom drugom albumu Sinatrinih obrada naći će se neke od najčuveniji pesama iz “Velike američke pesmarice”.Čak je i naslovna strana albuma na kojoj Nelson pozira pod uličnom svetiljkom sa svojom legendarnom gitarom Trigger, zapravo posveta naslovnoj strani Sinatrinog albuma „In The Wee Small Hours“.

Poznati muzičar na predstojećem albumu donosi interpretacije 11 Sinatrinih pesama.Album „That”s Life“ je snimljen u Capitol Studios u Holivudu, a zanimljiva je činjenica da je upravo Sinatra bio prvi izvođač koji je snimao u tom studiju – od marta 1956. do novembra 1961.

Dodatna snimanja Nelson je realizovao u muzičkim studijima “Pedernales” u Ostinu, Teksas.Sinatra i Nelson bili su bliski prijatelji, sarađivali su i obostrano se divili međusobnom radu tokom Sinatrinog života.

Kao i njegova inspiracija Sinatra, tako se i Nelson oprobao kao glumac, ali je za razliku od Siantre koji je igrao glavne uloge, on imao više epizodnih uloga u više od 60 filmova na malom i velikom ekranu, a često je i komponovao filmsku muziku.

Izvor Nezavisne