U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na subotu, padom temperature zraka, susnježica ili snijeg u Bosni mogu padati i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U večernjim satima vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 6 i 11stepeni, a na jugu zemlje od 10 do 15, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije bit će lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteropata će se pojačati. Opća slika će, od jutarnjih sati, biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. Osjet hladnoće postepeno će se pojačavati.

Sutra u većem dijelu zemlje se očekuje susnježica ili snijeg. Na jugu zemlje kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3, a na jugu od 5 do 9 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne vjetar sjevernog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, a na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

Izvor Avaz