Poslušajte šta vam astrolozi savjetuju za dekoraciju novogodišnje jelke, od toga zavisi da li će 2021. donijeti blagostanje ili probleme!Bliži se Nova godina, a nesumnjivo želja svih nas je da se ova 2020. nikada ne ponovi, Da u 2021. uđemo bez korone, maski i karantina, da možemo bez strah o zaraze slobodno da grlimo i ljubimo svoje najvoljenije. A nije naodmet i da “kapne” koja parica…Astrolozi kažu, ako novogodišnju jelku ukrasite u skladu sa svojim horoskopskim znakom, prizvaćete sreću i blagostanje u godini pred nama. Zato, poslušajte šta svetuju!

OVAN

Ovnovi su smjeli i ambiciozni, pa im je potrebna dekoracija kakvu niko drugi neće imati. Astrolozi kažu da je jelka ukrašena u ombre stilu idealna za njih. To jest, svi ukrasi bi trebalo da budu u istoj šemi boja, na vrhu najsvjetliji, na dnu najtamniji. Bijele zvijezde, svjetloplave kuglice i tamnoplave trake su ono što se Ovnu savetuje da koristi od ukrasa.

BIK

Bik voli zemljane tonove koji ulivaju spokojstvo, kao i jednostavne forme. Bik, koji je ujedno i “zaštitnik” naredne godine, ne voli kičeraj i svjetlucave ukrase. Zvijezde savjetuju da na jelku okače figure koje asociraju na šumu – vjeverice, jelene i lisice od filca, papira ili stakla. I ne pretjerujte sa vencima – jedan jednostavan je sasvim dovoljan.

BLIZANCI

Blizanci rade po nekoliko poslova istovremeno, pa tako dekoracija jelke mora da bude odraz njihove aktivne prirode. Neka bude svjetla, ali ne i šarena. Zvijezde savjetuju da se odluče za velike srebrne kugle, plave trake i srebrne šljokice. Zahvaljujući takvim detaljima, jelka će izgledati svečano i vedro, a sam proces dekoracije će biti vrlo jednostavan i lak.

RAKOVI

Staromodni Rakovi su veoma osjetljivi na promjene u atmosferi kuće. Idealna opcija za njih je tradicionalna jelka sa busenom ukrašena porodičnim ukrasima, koje se verovatno pažljivo čuvaju u kutiji negde u ormaru. Što se tiče boja, prednost imaju zlatni i narandžasti tonovi. I takođe – obavezno okačite nekoliko kriški sušenih pomorandži na drvo. Miris koji će se širiti po kući stvoriće praznično raspoloženje i privući sve najbolje u vaš dom.

LAV

Ovaj energični vatreni znak voli kada je sve pomalo teatralno. Nije bitno da li je jelka vještačka ili “prava”, glavno je da treba da sija. Zlatna ili bronzana paleta boja stvoriće zaista topli praznični sjaj. Glavni uslov: ukrasi treba da budu srednje veličine i uvijek svjetlucavi. Sjaj, glamur, kao i naklonost zvijezda naredne godine su zagarantovani.

DJEVICA

Djvice teže jednostavnim i praktičnim stvarima, neutralnom dizajnu. Jelka okićena zlatnim i srebrnim ukrasima, na koje se doda nekoliko crvenih i zelenih traka, savršeno će se uklopiti u njihov dekor. Ovakvo ukrašavanje je posebno dobro za zemljane znakove, koji su ujedno simboli 2021. Zapamtite: ukrasa bi trebalo da bude malo, kako ne bi zasjenile ljepotu raskošne jelke.

VAGA

Minimalizam je za Vagu praktično religija. Na kraju krajeva, oni su prvaci u harmoniji i ravnoteži, tako da će im biti dovoljna jedna (ali veoma dugačka) girlanda i zvijezda na vrhu jelke. Na grane možete dodati nekoliko pahuljica, ispod jelke staviti figure Deda Mraza, Sneška Belića ili druge simbole Nove godine. Zvijezde preporučuju da dodaju korpu sa mandarinama i nekoliko drvenih cepanica ispod jelke.

ŠKORPIJA

Moć i harizma su praktično sinonimi za znak Škorpije. Njihova idealna jelka je srebrne boje i postavljena na tamnom postolju. Ukrasi treba da budu jednostavni, ali moderni: velike metalne kugle, velike pahulje i vijenci od svjetlucavih perli. Ako ćete kupiti prirodnu jelku, poprskajte vrhove grana srebrnim sprejom kako biiste stvorili efekat snega na drvetu.

STRIJELAC

Za ove ljubitelje putovanja i avantura najbolja je jelka u skandinavskom stilu. “Hygge” (danski koncept uređenja doma koji donosi sreću i blagostanje) je ono što vam je potrebno. Dekoracije od drveta, papirnati fenjeri, nježne lampice sa treperavim svjetlima – tako bi trebalo da izgleda savršeno drvo Strelca. A da bi bilo još ugodnije, stavite prostirku od vještačkog (ili pravog) krzna ispod jelke.

JARAC

Pragmatičnom Jarcu je potrebna jednostavna jelka. Na drvetu bi trebalo da bude malo ukrasa, ali moraju biti brižljivo i sa ukusom odabrani. Dobro je ako na jelki postoje starinski ukrasi, nježni vijenci od prozirnih perli – nešto vrlo jednostavno, ali prefinjeno. Ali, nije neophodno, budući da vjerovatno imaju kućnog ljubimca koji se može da uništi za tren.

VODOLIJA

Ako nekome nisu potrebni svjetlucavi ukrasi na jelki, to je Vodolija. Ove godine trebalo bi da se odluče za ukrase u bojama mora i plaže. Pješčane i bledoplave nijanse, jednostavni vijenci, čak i školjke se preporučuju. Morske zvijezde i kornjače, ribe i sidra, jednostavni vijenci od grana bora savršeni su za jelku jedne Vodolije.

RIBE

Ribe stalno balansiraju između mašte i stvarnosti, sposobni da i najprizemnije događaje oboje posebnim bojama. Njihova jelka mora biti fantastična kao i oni sami. Zvijezde im savjetuju da ove godine dodaju slatkiše! Zato, okačite bombone na drvo, a ukrasi neka budu u “šećernim” bojama – ružičastoj, plavoj, žutoj. Možete čak napraviti vijenac od lizalica ili obesiti šećerne luše na grane.

(Mondo.rs)