Nikome ne cvjetaju ruže, pa ni holivudskim zvijezdama. Ma koliko voljeli svoj posao i bili mu predani, nekada stvari jednostavno krenu nizbrdo. Još ukoliko su razmaženi i poročni, šansa je veća da i oni popiju jedan neprijatan otkaz.Publika koja dočeka svoja omiljena ostvarenja na velikom platnu ili na malim ekranima, često nije svjesna kakva su sve dešavanja bila iza kamere, a često glavni protagonista u filmu nije onaj koji je bio prvi izbor filmskih tvoraca.

Džudi Garland

Diva Holivuda koja je slavu stekla ulogom u ostvarenju “Čarobnjak iz Oza” dobila je otkaz tokom snimanja filma “Dolina lutaka”. Razlog za ovakvu odluku produkcije koja je radila na filmu leži u tome što se sama glumica nije pristojno ponašala na setu i unosila je mnogo nemira ostatku filmske ekipe.”Bila je izuzetno naporna, sve je stresirala, čak do te mjere da nije željela ni da izađe iz svoje garderobe”, govorili su tada producenti ovog filma.Zahvaljujući ovakvom ponašanju, Džudi je ubrzo dobila otkaz te joj nije pomoglo to što je bila jedna od najpoznatijih diva na svijetu, jer je produkcija filma nastavljena bez nje.

Rajan Gosling

Glumac Rajan Gosling je dobio otkaz na snimanju ostvarenja “The Lovely Bones”, a razlog za ovu odluku je činjenica da je Gosling odlučio da na svoju ruku kreira lik kojeg tumači bez konsultacija sa režiserom Piterom Džeksonom.Reditelj se šokirao kada je vidio da Rajan namjenski ugojen dolazi na snimanje.Naime, on je samoinicijativno smatrao da za ulogu oca treba da bude pozamašan. Takvu odluku je donio bez savjetovanja sa Džeksonom i to se ispostavilo kao loša procjena, pa je u film uskočio Mark Volberg.

Žan-Klod van Dam

Čuvena zvijezda akcionih filmova iz osamdesetih godina prošlog vijeka je dobila otkaz na ostvarenju “Predator”, koje je kasnije lansiralo karijeru Arnolda Švarcenegera, a u drugom dijelu i Denija Glovera.Ovaj film je prvobitno zamišljen kao borba vojnika komandosa protiv Predatora iz druge galaksije.Kao glavni razlog zbog kojeg je Van Dam dobio otkaz navodi se to što nije mogao da prestane da kik-boksuje, a to nije bilo nešto što je autorima filma odgovaralo za lik koji će se boriti protiv Predatora.

Čarli Šin

Legendarni glumac Čarli Šin je tokom osamdesetih i devedesetih ostvario niz uspješnih uloga na velikom platnu. Ipak projekat koji je njegovu popularnost podigao na najveći nivo u karijeri bila je serija “Dva i po muškarca”.Šin je u ovom ostvarenju tumačio lik Čarlija Harpera, kompozitora koji je imao haotičan i raskalašan život. Ipak za razliku od lika kojeg je tumačio, Čarli Šin je imao mnogo haotičniji život, te je zbog ovakvog ponašanja dobio otkaz.Upotreba opijata je samo jedan od razloga za otpuštanje, a produkcija je u te svrhe dala obrazloženje na čak 11 stranica.

Izvor Nezavisne