Svako od nas bira partnera po nekim svojim vrijednostima i interesovanjima. Dok je nekim prilikom odabira partnera bitan fizički izgled, drugi će radije “pasti” na inteligenciju.Vjeruje se da astrologija dosta otkriva o osobi. Stoga, donosimo vam koji znakovi Zodijaka biraju prije pamet nego izgled, prenosi Pinkvilla.

Blizanci

Riječ je o inteligentnom  horoskopskom znaku, koji uvijek postavlja puno pitanja u komunikaciji i vode glavnu riječ.Stoga, najviše će ih oboriti s nogu partner sličan njemu po inteligenciji, onaj koji će im pružiti inteligentnu stimulaciju i iskazati svoje mišljenje.Međutim, postoji razlika u tome šta preferiraju muškarac i žena Blizanac.Dok muškarci padaju na dobar izgled, žene Blizance najprije privuče inteligencija muškarca.

Škorpija

Škorpije teže različitim vrstama inteligencije. S obzirom na to da je Škorpija vodeni znak, emocija im je u prvom planu. Dakle, uglavnom u odabiru partnera traže emocionalnu inteligenciju.Svidjet će im se partner koji je svjestan svojih emocija. Drugim riječima, oni traže partnera koji je u stanju da ih razumije na dubljem nivou.

Jarac

Ljepota im jeste bitna, ali ne u toj mjeri kao pamet. Žene ovog horoskopskog znaka će kod muškarca prije primjetiti inteligenciju nego mišićav izgled. Racionalnost i logika su dvije najvažnije stvari kojim se vode u potrazi za partnerom.Jarac je ambiciozan znak koji se odlično snalazi u svemu što radi. Upravo zato će ih najviše privući osoba koja je podjednako vrijedna i ambiciozna poput njih.

Vodolija

Riječ je o jednom od najinteligentnijih horoskopskih znakova. Zato i ne čudi što uživaju u druženju sa osobama koje su na njihovom intelektualnom nivou.Snalažljivi su i konstantno tragaju za novim znanjima, te ih kod partnera najprije privlače inteligencija.

Izvor Radio Sarajevo