Ni najvećim svjetskim zvijezdama život nije oduvijek bio lak, a priča ove slavne glumice dokazuje da se trud i vjera u sebe zaista isplate.Još otkako se pojavila u ulozi Rachel Green u seriji Prijatelji 1994. godine, Jennifer Aniston je postala prepoznatljivo ime. Ona ima mnoštvo obožavatelja, ali čak ni oni ne znaju sve o njoj, piše Insider. Počevši od raznih poslova koje je radila prije nego što je postala uspješna glumica, pa sve do grupnog medenog mjeseca na koji je išla s bliskim prijateljima, predstavljamo vam stvari koje niste znali o Jennifer.

Oba njena roditelja bili su glumci, ali je nisu podržali kada je i ona odlučila baviti se istim poslom

Njen otac John Aniston glumio je u Našim najboljim danima, a njena majka, Nancy Dow, glumila je u serijama 1960-ih, poput The Beverly Hillbillies i The Wild Wild West. Ipak, oni nisu podržali odluku svoje kćeri da se bavi glumom. Aniston je 2015. godine rekla da su njeni roditelji bili prilično strogi kada je riječ o vremenu koje je provodila ispred televizora i da je zavoljela kazalište odrastajući u New Yorku. Ona je rekla i kako je otac samo molio da ne ode u filmsku industriju, govoreći joj da je izuzetno teško kada te odbijaju i da joj je savjetovao karijeru odvjetnice. “To je bila moja jedina pobuna. Nadala sam se da ću uspjeti i tako mu dokazati da nije u pravu”, zaključila je Jennifer.

Radila je razne poslove prije nego što je dospjela do glume

Nakon što je imala nekoliko uloga u glazbenom kazalištu u srednjoj školi, Aniston je nastavila ići na audicije i u New Yorku i u Los Angelesu, dok je radila neke manje glamurozne poslove. “Najteži posao koji sam ikada radila bio je posao kurira na biciklu u New Yorku. Imala sam 19 godina”, priznala je Jen. Dodala je i kako joj je najgori dan na poslu bio kada je biciklom uletjela kroz otvorena vrata automobila. “Jednostavno sam veoma nekoordinirana i izuzetno nespretna. Nikada mi nisu trebali dopustiti voziti bicikl”, dodala je. Na tom poslu izdržala je samo dva dana. “Zaista je bilo pogrešno staviti me na bicikl u New Yorku, među taksijima”, priznaje ona. U to vrijeme dostavljala je i sladoled i radila kao konobarica. Kada se, konačno, preselila u Hollywood, “prodala je dušu” da bi se zaposlila kao operater u telemarketingu, prije nego što je počela dobivati uloge.

Kaže da je u srednjoj školi izgledala kao gotičarka

Ona je danas jedna od vodećih glumica Hollywooda, ali dok je išla u srednju školu, sve je bilo malo drugačije. “Srednja škola je bila tragična. Za one koji nisu dobro informirani, moram reći da sam eksperimentirala. To su bile osamdesete i izgledala sam kao gotička noćna mora. Nisam težila biti najljepša. Više sam bila u filmu ‘kako bih mogla biti najbuntovnije neprivlačna'”, priznaje Aniston.

Bila je u 4 serije prije Prijatelja

Nekoliko obožavatelja je shvatilo da je Jen bila u četiri kratka sitcoma prije nego što je dobila ulogu čuvene Rachel Green. U 21. godini glumila je pored zvijezde serije Teorija velikog praska Mayim Bialik u seriji Molloy, pa u seriji Ferris Bueller, neuspješnoj adaptaciji filma Slobodan dan Ferrisa Buellera 1990. godine, u skeč komediji The Edge 1992. godine i u komediji Muddling Through 1994. godine, prije nego što je dobila ulogu Rachel Green. “Imala taj osjećaj u trbuhu da će se nekako, nešto dogoditi, samo sam morala biti strpljiva”, rekla je Jennifer u jednom intervjuu.

Adam Sandler je otkrio da je Aniston odbila glumiti u Saturday Night Live kako bi glumila u Prijateljima

Aniston je rano pokazala svoju komičnu stranu i malo je nedostajalo da glumi u popularnoj skeč seriji. Ipak, 2011. godine, dugogodišnji glumac ove serije Adam Sandler priznao je gostujući kod Opre da je Jennifer odbila ulogu u ovoj seriji kako bi glumila u Prijateljima. “Sjećam se da sam bio na 9. katu, gdje se nalazi ured Lornea Michaelsa i vidio sam Jen kako dolazi. Pomislio sam ‘O, moj Bože, to je Aniston. Hoće li ona biti u našoj seriji?'”, rekao je Sendler. Jennifer je priznala da u Saturday Night Live nisu bili sretni zbog njene odluke. “Mislili su da činim veliku grešku”, rekla je.

Neko drugi je bio u igri za ulogu Rachel Green

Teško je zamisliti bilo koga drugog kao Rachel Green, ali Jennifer je jednom časopisu otkrila da je zamalo zamijenila uloge s Courteney Cox. “Oni su htjeli da Courteney glumi Rachel. Ne znajući što želi ona druga, ja sam htjela glumiti Rachel, a ona je htjela glumiti Monicu. Ispalo je savršeno”, rekla je Jen.

Mrzila je svoju popularnu frizuru

Tijekom 1990-ih, žene širom svijeta su željele kopirati “Rachel frizuru”, koju je Aniston imala tokom prvih epizoda serije. Ipak, iako je njena kosa mnogima bila inspiracija, čini se da Jen nije veliki obožavatelj svoje najpopularnije frizure. Ona od tada radi sa stilistom Chrisom McMillanom, a 2011. godine rekla je: “Volim Chrisa, ali istovremeno, on me i uništio, jer je smislio tu prokletu ‘Rachel frizuru’, koja mi nije baš najbolje stajala. Kako da to kažem? Mislim da je to najgora frizura koju sam ikada vidjela.”

Srami se svoje prve uloge

Danas je ona kraljica romantičnih komedija, a okušala se i u drugim žanrovima, uključujući dramu. Ipak, njena prva uloga bila je u hororu Leprechaun. Ona je 2014. godine gostovala u emisiji Graham Norton Show, a Norton je tom prilikom pitao je li nedavno pogledala taj film. Ona je odgovorila: “Zapravo, to je bio zastrašujući trenutak kada smo Justin (njen bivši muž) i ja tek počeli izlaziti. Prebacivao je kanale i naletio na to. I tako smo proveli iduća dva sata, a ja sam bila uglavnom posramljena.”

Jennifer je nastupila u nekoliko muzičkih spotova

Jennifer Aniston možete vidjeti u tri različita spota: “Walls (Circus)”, pjesme koju su izveli Tom Petty i Heartbreakersi 1996. godine; “I Want To Be In Love” iz 2001. godine, koju izvodi Melissa Etheridge i, naravno, “I’ll Be There For You”, pjesme koju izvodi grupa Rembrandts i snimljena je za uvodnu špicu serije Prijatelji.

Godine 2015. priznala je da ima disleksiju

Aniston je priznala da je uvijek vodila borbu s obrazovanjem i učenjem, sve dok joj, u ranim 20-ima, nije dijagnosticirana disleksija (poremećaj čitanja ili razumijevanja pročitanog). “Mislila sam da nisam pametna. Jednostavno, ništa nisam mogla zapamtiti. Sada to znam i osjećam se kao da su sve moje traume iz djetinjstva nestale, kao i sve moje tragedije i drame”, rekla je Jennifer o tome. Kao nadoknadu za svoje brige, kaže da se fokusirala na to da nasmijava ljude kad je bila u školi.

Traumatično iskustvo iz djetinjstva dovelo je do toga da ima strah od vode kao odrasla

Tokom snimanja njenog filma Cake iz 2015. godine, Aniston je priznala da joj je bilo veoma teško snimati scene plivanja, jer ima ogroman strah od toga da bude pod vodom. “Zaista imam ogroman strah od toga da budem pod vodom. Bila sam dijete i vozila sam tricikl oko bazena, tricikl je upao u vodu, a ja ga nisam pustila, pa mi je moj brat pokušao pomoći. Zato ne mogu ići pod vodu i nitko mi ne vjeruje. Ja zaista ne mogu”, objasnila je.

Njen medeni mjesec s Justinom Therouxom bio je grupno putovanje s bliskim prijateljima

Umjesto da odu na tradicionalni medeni mjesec nakon svog vjenčanja, 2015. godine Jennifer i njen tadašnji muž Justin Theroux proslavili su vjenčanje tako što su svoje bliske prijatelje poveli sa sobom na putovanje. Oni su pozvali poznate prijatelje kao što su Chelsea Handler, Jason Bateman i Courteney Cox u odmaralište Four Seasons na Bora Bori. Theroux je o tom putovanju rekao: “Imao sam fantastičan medeni mjesec. Razmišljali smo o tome, mogli smo imati normalan medeni mjesec ili smo mogli ići s nekim prijateljima, zabaviti se i opustiti. Bilo je zaista posebno i prelijepo.”

Otvoreno je govorila o tome koliko je terapija važna u njenom životu

Dok je promovirala svoj film “Dumplin” 2018. godine, Jennifer je rekla kako joj je buran odnos s njenom pokojnom majkom pomogao uživjeti se u ulogu u ovom filmu. “Vrlo sam sretna što sam prošla kroz to bez ikakvih emocionalnih ožiljaka. Išla sam na terapije godinama”, priznala je Jen. Ona je i 2015. godine priznala da je njena voljena terapeutkinja iznenada preminula tokom njenog razvoda od Brada Pitta rekavši: “Ali naučila sam tako mnogo tokom 4 godine koliko sam radila s njom i kada je umrla, pomislila sam: ‘Vau, sve o čemu smo pričale omogućilo mi je biti veoma smirena po pitanju svega ovoga.’ Naravno, bilo je trenutaka normalnih za ljude, ali zaista sam bila u redu.”

Izvor Klix.ba