Jesen je najljepše doba godine za make-up izgled, a ovogodišnji trendovi šminke su povratak u eleganciju. Zato se oslanjamo na svečane, šarene i zabavne vibracije ove sezone. 

Crveni ruž

Crveni ruž je kao i mala crna haljina, svaka dama treba da ga ima, jer daje dozu glamura. Uz malo jaču šminku i olovke za usne u braon ili crvenoj boji te malo rumenila na obrazima, ostavit ćete utisak zvijezde s crvenog tepiha.

Braon sjene za oči

Ako želite nježan i topao izgled lica, koristite boje čokolade i nećete pogriješiti. Sjene u ovoj nijansi su idealne za sve vas s tamnim očima, ali će fantastično pristajati i zelenookim, jer će istaći tu divnu boju očiju.

Mat je seksi

Pink, crveno, narandžasto, ali bez sjaja, samo mat može izgledati seksi. Da biste održali njegovu postojanost, maramicom skinite jedan sloj karmina ili nanesite malo baby pudera na usne nakon što ste nanijeli karmin. To će učiniti da karmin bude postojaniji i dobit će mat izgled.

Kremasto rumenilo

Kremasta boja na obrazima dodaje sjaj, ali i hidratizira suhu kožu s kojom ćete sigurno imati problema tokom hladnijih dana.

Izvor Avaz