TAMNE nijanse garderobe koju nosimo mogu da nas učine bezvoljnim, mračnim i potištenim; da izazovu osećaj umora i pospanosti.Tako kaže feng šui, iako nas ne nagovara da sasvim odustanemo od crne ili teget boje, već da ih samo uklopimo sa nekim svetlijim nijansama.

Pristalice drevne kineske nauke veruju i da izbor boje, modela, materijala i detalja na garderobi generalno utiče na naše raspoloženje. Evo i kako:

  • Bela odeća ima vibracije idealne za nove početke, privlačenje ljubavi, uspehe na ispitima i razgovorima za posao.
  • Žuta boja sadrži elemente topline, stabilnosti i udobnosti, pa tako podstiče zdravu komunikaciju i mentalne aktivnosti. Preporučuje se prilikom porodičnih okupljanja ili potpisivanja važnih poslovnih ugovora, ali ne i tokom prezentacije novih projekata.
  • Zeleni tonovi su simbol prirode, pa su idealni za neutralisanje negativne energije i pojačanje opšte vitalnosti. Dobro se odražavaju na samopouzdanje. Savet je da se biraju tokom nekog umetničkog rada, za vreme održavanja trudnoće i druženja sa prijateljima, a da se ne nose tokom posete bolesnicima.
  • Crvena boja garderobe simboliše vitalnost, toplinu i popravlja raspoloženje, ali i privlači pažnju i asocira na uspeh.

Prema feng šuiju i oblik odeće priziva sreću ili nesreću:Nemir unosi:Animal print na stvarima budi agresiju, nemir i napetost. Odbija ljude od nas.Široka, “rastegnuta” i stara odeća priziva siromaštvo, neuspeh na poslu, svađe i sukobe.Uska majica, haljina ili pantalone nas čine nesigurnim. U njima se stalno nešto suzdržavamo, zbog čega se osećamo loše i slabo.

Asimetrična garderoba narušava energetsku ravnotežu u organizmu i zato se preporučuje njeno izbegavanje.Motivi iz prirode – cveće, lišće ili drveće su dobri za našu auru, čiste je i nadahnjuju optimizmom i harmonizuju.

Geometrijski oblici – krug, trougao ili kvadrat utapaju našu energiju u betonske okvire, pa se osećamo apatično, umorno, neinspirisano.Ni linije na “krpicama” nisu preporučljive jer se presecaju kroz energetske zone, što se nepovoljno odražava na naše blagostanje.

Izvor Novosti