Neimenovani muškarac (26) iz Guangdonga u Kini izašao poslije posla sa prijateljima na piće. Šokirao se koliko i ljekari kada je vidio šta mu je u jednjaku.Mladić iz Kine primljen je prošle nedelje u bolnicu zbog jakih bolova u grudima, da bi se ispostavilo da su ih prouzrokovali ključevi njegove kuće, koje je progutao prethodno veče.Neimenovani muškarac (26) iz Guangdonga izašao je poslije posla sa prijateljima na piće. Kada se vratio kući usred noći nije mogao da uđe i uzaludno je tražio ključeve, pa je morao da probudi ukućane da bi ga pustili unutra.

Pošto je bio jako pijan pretpostavio je da ih je izgubio što ga nije zabrinulo pa se odmah sručio u krevet. Međutim, kada se sljedećeg jutra donekle otrijeznio osjetio je oštar bol u grudima i odmah otišao u bolnicu.Šokirani ljekari su na rentgenskom snimku odmah uočili ključeve u jednjaku. Pitali su pacijenta da li se sjeća gdje ih je ostavio, ali nije mogao da im objasni kako je uspio da ih proguta jer se, kako kaže, ničega ne sjeća. Lokalni portal Sohu prenosi da je bio iznenađen otkrićem koliko i doktori.

Konzilijum se poslije analize slučaja odlučio za hitnu operaciju jer je izvlačenje stranog tijela kroz usta (endoskopijom) bilo previše rizično, dok bi prirodno izbacivanje moglo da izazove povrede i zagušenje crijeva opasno po život.Zahvat je bio težak i prilikom prvog pokušaja ključ sa plastičnim privjeskom je zapeo za zid jednjaka pa su ljekari, i ovako brojčano oslabljeni zbog odmora, morali da probaju nešto drugo. Na kraju je anesteziolog uspio da preciznom dozom analgetika dovoljno opusti mišiće jednjaka pacijenta da hirurg izvuče ključ.Kako je došlo do ovog incidenta i dalje nije poznato i vjerovatno nikada neće biti.

(odditycentral.com)