Kino ima ukupno 6 dvorana sa 729 sjedišta izrađenim od kože sa pokretnim dijelom za dodatnu udobnost. Potpuna digitalizacija omogućila je da se udovolji i najzahtjevnijim ljubiteljima kina. Ekskluzivno u multiplexu CineStar 4DX Banja Luka (Delta Planet) posjetioci mogu uživati u još kvalitetnijom 3D prikazu sa Ultimate RealD 3D uređaja čije su karakteristike još više tehnološki unaprijeđene. Neke od prednosti novog unaprijeđenog 3D uređaja su velika propusnost svjetlosti iz digitalnog projektora koja sad doseže čak 32 posto. Osim velike propusnosti svjetlosti projektora tu je i savršeno dizajnirani polarizator koji gotovo u potpunosti otklanja bilo koji takozvani “ghosting” efekt. Novi 3D uređaj pruža i najkvalitetniji stereo kontrast polarizovanih 3D sistema u industriji te savršen kvalitet boja.
Oduševljenje posjetilaca izaziva i eXtreme dvorana, zaštićen CineStarov format, koji gledaocima garantuje doživljaj filma na većem platnu, uz jači zvuk i bolji doživljaj sa laserskim projekcijama. Najveće interesovanje posjetilaca je pobudila 4DX™ dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu, te je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, a kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije.   Upravo zahvaljujući tim efektima kao što su – ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla i drugi, gledaocima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti – strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.
Osim tehnologije, u CineStaru je udobnost posjetilaca veoma bitan segment. Posjetioci su oduševljeni udobnošću sjedišta, koja su izrađena od kože, s pomičnim naslonom za dodatnu udobnost. Mnogobrojni parovi su izabrali Love box sjedišta, koji boravak u kinu čini privatnijim i opuštenijim. U dvoranama se nalazi i specijalno dizajnirana VIP Relax sjedišta, koja su većih dimenzija od klasičnih sjedišta, naslon je pomičan, izrađena su od kože, a osim mjesta za odlaganje pica, imaju i mali stolić, te oslonac za noge. VIP Relax sjedišta imaju i mali stolić, te bežični punjač za mobilni telefon. Vodilo se računa i da kino mogu posjetiti svi građani, pa dvorane 1, 2 i 5 imaju mjesta za osobe s posebnim potrebama. Posjetioci kina imaju priliku da koriste Loyalty program za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, nagradnih besplatnih ulaznica, te povoljnije uživanje u ponudi kina s pet zvjezdica.

Nekoliko dana nakon velikog otvaranja kina u Banjoj Luci, Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti upravi Blitz – CineStara na kongresu CineEurope u Barceloni ove godine u junu. Iz CineEurope istakli su da je Blitz-CineStar pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Posebno su istakli kako je Blitz-CineStar izuzetno predan u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, CineStar Cinemas grupa u regionu broji 23 multipleksa (uključujući novi koji je u pripremi u Beogradu), sa 145 digitalnih dvorana i više od 23.000 sjedišta, što – zajedno sa gotovo 5 miliona prodatih ulaznica godišnje – čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regionu. Više informacija kao i online kupovina ulaznica dostupna je na CineStar web straniciwww.cinestarcinemas.ba. Posjetite CineStar 4DX Delta Planet, Banjaluka.

Izvor Klix