Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas u Bosni najavljuju umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeveru Bosne je moguća slaba kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

Za sutra je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove, u jutarnjim satima i prije podne, magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura od 18 do 25 stepeni.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura od 18 do 25 stepeni.

Izvor Avaz