Jedan od najpoznatijih supermodela na svetu, Sindi Kraford, ni u šestoj deceniji ne prestaje da oduševljava svojom lepotom i negovanim izgledom.Osim u genima, tajna njenog izgleda leži u pravilnoj nezi i ishrani, kao i kontinuiranom čišćenju i hidrataciji lica.  Kao i sve žene i Sindi ima mali “kućni” trik, a njen se krije u primeni sastojaka koje možemo pronaći u svačijoj kuhinji.

Sindi Kraford će u februaru proslaviti 55. rođendan, ali i dalje zapanjuje svojim izgledom. Sudeći prema njenim poslednjim fotografijama, gotovo je neverovatno da je ovaj bivši supermodel već dobro zakoračio u šestu deceniju života. Mnogi se pitaju u čemu je njena tajna i šta je to čini tako mladolikom.Jedan od razloga što još uvek izgleda tako dobro krije se u tome što je svoju bjuti rutinu prilagodila svojim godinama. Danas nosi manje šminke nego ikada i svoju je pažnju usmerila na negu kože.

LJubav prema dekorativnoj, zamenila je ljubavlju prema preparativnoj kozmetici.- Rekla bih da je to najveća evolucija za mene. To je sve nekako došlo intuitivno s godinama – otkrila je u intervjuu za Vog i dodala kako ključ svog izgleda vidi u održavanju unutrašnjeg mira:- Mislim da je najvažnije da se brinete o svom telu i umu, vašim odnosima i ako imate prijateljice s kojima se možete smejati i podeliti sve s njima.

Pravilna nega je najbolja briga

Briga za kožu, prema Sindi, znači obavezno čišćenje ujutru i uveče, toniranje i nanošenje kvalitetne kreme, a dnevna hidratantna krema takođe bi trebala uključivati ​​i visoku SPF zaštitu.Sindi napominje kako u tu rutinu možete dodati i serum, ako imate specifične probleme s kožom, kao što su hoperpigmentacije ili vidljive pore. Kada je koža u dobrom stanju možete preskočiti tešku šminku i pustiti je da zablista u punom sjaju.

Ona preferira prirodan izgled u kojem oči lagano naglašava s malo maskare, a obrve tamnom olovkom. Povremeno nosi i ruž, a preferira svetlije nijanse.Takođe, svoj dobar izgled duguje i pravilnoj ishrani i vežbanju tri puta nedeljno. Sindi smatra da je važno da žene nauče kako da pokažu svoje “osnovno lice”, a postizanje prirodnog izgleda je inspirisalo i ime njene linije šminke – Cindy Crawford's Basic Face – sa Sonjom Kašuk.

Bjuti tajna: Mleko i mineralna voda

Sindi ima i jedan neobičan ritual pomoću kojeg održava mladolikost lica, a preuzela ga je ni manje ni više nego od Kleopatre.Legenda kaže da je egipatska kraljica, koju su svojevremeno nazivali najepšom ženom sveta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mleka. Sindi ne preferira kupke, već svoje lice povremeno prska mešavinom mleka i mineralne vode.

Ona smatra kako mlečna kiselina iz mleka pomaže u ljuštenju mrtve i suve kože i trenutno hehidrira i posvetljuje kožu. Pripremljeni piling je vrlo nežan i kožu čini svežom.O dobrobiti ovog pomalo neobičnog rituala lepote i lekovitosti mleka svedoče brojni članci nastali na tu temu u renomiranim medicinskim časopisima. Moramo priznati da Sindi uistinu izgleda sjajno, pa bi ovaj trik valjalo isprobati!

Izvor Novosti