Ma koliko ne voleli insekte, sa njima, nažalost, moramo da živimo. I zato stalno tražimo načine i mehanizme da se lakše nosimo sa njima, odnosno da ih se efikasno otarasimo. Leto je posebno nezgodan period jer se, između ostalog, suočavamo i sa problemom voćnih mušica.Iako deluju bezazleno i neprimetno, što i jesu kada govorimo o jednoj ili dve mušice, one vrlo brzo mogu da naprave pravu pometnju u našim domovima, a da stvar bude gora, protiv njih uglavnom ne pomažu ni sprejevi za bube.

Međutim, na Tik-Toku se pojavio video u kome jedna stručnjakinja za čišćenje priča kako ima problem sa ovim letnjim bubicama, kao i na koji način uspeva da ih se otarasi i to samo uz pomoć plastične posude i mamca.Naime, ona ima običaj da zgnječi malo voća i stavi ga na dno plastične posude, a zatim tu posudu prekrije providnom folijom.

– Evo kako da se lako rešiti voćnih mušica – ako je vaša kuhinja kao moja, onda su ove svuda. Uzmite posudu i zgnječite malo voća, ja sam odabrala jagode. Onda ćete posudu pokriti providnom folijom i probušićete vrlo male rupe na vrhu. Zatim je samo ostavite na pultu. Mušice će privući miris voća, ulazit će kroz male rupice kako bi došle do njega, a više neće moći da izađu i zauvek će biti zarobljene – objasnila je u videu koji je ubrzo postao viralan.Naš savet je samo da redovno bacate voće, odnosno posudu, jer bi odatle mogao da počne da se širi neprijatan miris.

Izvor 24 sedam