Nova generacija korisnika uložiće mnogo vremena da dođe do informacija vezanih za proizvod ili uslugu koja ih zanima, bilo da je to planiranje ljetovanja ili kupovina automobila ili pametnog telefona, a sve što im se nudi mora imati opravdanje za cijenu.Stoga ne čudi što korisnici, prije kupovine, uporede sve ponude i odaberu onu u kojoj dobijaju najviše za svoj novac.Upravo novi pametni telefon Samsung Galaxy A50 donosi spoj vrhunskih tehnologija i karakteristike premium uređaja uz pristupačnu cijenu.

Infinity-U ekran za širi pogled u svijet

Njegov 6,4-inčni Infinity-U ekran prekriva ovaj pametni telefon od ruba do ruba tako da je gotovo bez okvira. Uz FHD+ rezoluciju i sAMOLED boju, bez problema možete uroniti u svoje omiljene videozapise ili prenose uživo.

Trostruka kamera za savršeno hvatanje trenutaka

Galaxy A50 omogućava fotografisanje i dijeljenje fotografija na revolucionaran način. S njegovom trostrukom kamerom i ultra širokim objektivom možete fotografisati svijet oko sebe bez ikakvih ograničenja. Glavna kamera od 25MP će vam omogućiti fotografisanje živopisnih fotografija na jarkom dnevnom svjetlu.Ako, ipak, poželite fotografisati u mračnim uslovima, noćne fotografije su bolje osvijetljene uz smanjeni šum i jasnije detalje.Bez obzira fotografišete li hranu, kućnog ljubimca ili stvari koje volite, optimizator na Galaxy A50 to prepoznaje i poboljšava vašu fotografiju uz pomoć umjetne inteligencije. Tako dobijate optimalnu svjetlinu, zasićenost i sve što vam treba kako biste zabilježili stvarnost onakvom kakva vam je u pamćenju.

Skener za otisak prsta u ekranu

Galaxy A50 ima skener za očitavanje otiska prsta u ekranu koji vam omogućuje otključavanje telefona bez promjene držanja. Takođe, ovaj pametni uređaj dolazi u udobnom tankom dizajnu i glatkom zakrivljenom obliku, a dostupan je u četiri nove karakteristične boje: crnoj, bijeloj, plavoj i koralnoj.

Baterija na A50 će Vam omogućiti korištenje uređaja tokom čitavog dana

Baterija od 4000 mAh na ovom pametnom telefonu trajaće cijeli dan tako da možete bez problema provoditi vrijeme na društvenim mrežama, surfati internetom ili igrati videoigre.Uz njega dolazi 15W punjač koji bateriju sa 20% napuni do kraja za oko 90 minuta.

RAM memorija kao na premium uređajima

Dodatna prednost, kako za poslovne tako i za privatne potrebe, dolazi i s memorijom uređaja, koja je sličnija uređajima iz premium kategorije. Naime, Samsung Galaxy A50 ima 4 GB RAM memorije i internu memoriju od čak 128 GB.

Izvor Nezavisne