Detinjstvo je bilo zdravije uz Popaja, Olivu, Badžu, Duška Dugouška, a kao deca, nismo ni znali čiji se glasovi kriju iza malih ekrana, pogotovo ne kako izgledaju glumci dok čitaju replike.

Poznati glasovi iz detinjstva, zabeleženi su i kamerom, dok izgovaraju rečenice namenjene crtanim junacima. Nada Blam kao Oliva, Mića Tatić kao Popaj, Ljubiša Bačić kao Badža i Nikola Simić koji pozajmljuje glas Dušku Dugoušku.

Glumac Bačić je pozajmljivao glas i Štrumpfu “Njupadžiji” i petlu Sofroniju. Zahvaljujući Nikoli Simiću, “progovorili su” i Šilja, Miki Maus i Gargamel. Mića Tatić je dao glas Peri Detliću, Paji Patku, Tarzanu, brzom Gonzalesu. Đuza Stojiljković će ostati upamćen i po glasu Patka Dače, dok se i Boda Ninković obreo u sinhronizaciji, kao Veliki Štrumpf. Mlađe generacije upoznate su sa Sunđer Bobom, kojem glas daje Vladislava Đorđević.
U sinhronizaciji “Nindža kornjača” učestvovali su takođe Nikola Simić, Vlastimir Đuza Stojiljković, Nada Blam, Ljubiša Bačić i profesor Rihard Merc.
Izvor Direktno.rs