Poznati leakster najavljuje ulazak kompanije Apple u arenu savitljivih uređaja. Apple navodno razmatra dva različita koncepta preklopnog iPhonea, ali ne nadajte mu se tako skoro, piše Smartphone Hrvatska.

Samsung se dugo spremao na lansiranje telefona sa savitljivim zaslonom da bi lani odlučno predstavio Galaxy Fold. Vjerujemo da se sjećate da to nije prošlo tako glatko. Već ove godine bili su puno uspješniji i to s dva modela – Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold2. Na takvim uređajima rade i Xiaomi i LG, a vrlo vjerovatno i Huawei planira nove modele.

Apple će kao i obično polako i sigurno kročiti u tom smjeru, a svoj prvi savitljivi/preklopni iPhone će predstaviti tek kad budu apsolutno sigurni u njega.Poznati leakster Jon Prosser raspolaže informacijama o dva različita koncepta. Jedan od njih fura dva odvojena ekrana, koje povezuje šarka i vjerovatno je nalik na Microsoft Surface Duo pa je valjda hibrid telefona i tableta.

Drugi, a vjerujemo i zanimljiviji koncept je onaj nalik na Galaxy Z Flip, odnosno preklopni iPhone sa savitljivim ekranom. Takav dizajn nudi telefon s velikim ekranom dijagonale do 7 inča dok je u aktivnoj upotrebi, a preklapa se po pola za pohranu u džep ili torbu.

Apple navodno ova dva koncepta testira u Foxconnovim pogonima u Shenzenu, a prema Prosserovim pretpostavkama, na sunce neće prije kraja 2022. godine.Treba se dakle naoružati strpljenjem. Apple će dotad zasigurno usavršiti jedan od ova dva ili neki treći koncept, piše Smartphone Hrvatska.

Izvor Avaz